SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arsa Rantı İçin Alacaklar"

A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Şeker Fabrikası'nın üretim ve istihdam için değil, arsa rantı için satılacağının, bunu da daha önce dile getirdiklerini söyledi. 
 
TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Keskin yaptığı yazılı açıklamada, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özel teşvik ve desteklerle, bedava arsalarla üretimin ve istihdamın arttırılması için bir yandan olumlu ve güzel politikalar uygulanırken, diğer yandan halı hazırda işleyen fabrikaların, üretim için değil de, arsa rantı için talep göreceğini bile bile özelleştirmeye çıkarmak bir çelişkidir. Tüm tepki ve uyarılarımıza rağmen, Malatya'da Sümerbank satıldığında da, Tekel Sigara Fabrikası satıldığında da bu tesislerin üretim için değil, arsa rantı için talep göreceği biliniyordu. Ancak, o dönem Malatya kamuoyu sessiz kalmıştır. Sonuçta da öyle oldu. Sümerbank, büyük bir alışveriş merkezi ve ticaret merkezi yapılırken, aynı kaderi Malatya Tekel Sigara Fabrikası'da yaşıyor. Tekel ve Sümerbank özelleştirildikten sonra 1 gün bile çalıştırılmadı. Bugün aynı durum Şeker Fabrikası içinde geçerlidir. Malatya Şeker Fabrikası, satıldıktan sonra 1 gün bile çalıştırılmayacak ve arsası ticari amaçlı olarak kullanılacaktır" dedi. 
 
Keskin şunları söyledi: 
 
"Şeker Fabrikası, özelleştirilme değil, özensizlendiriliyor. Bu durumda, pancar üreten çiftçimiz, tarım işçimiz, nakliye yapan esnafımız, bu fabrikadan ekmeğini yiyen yaklaşık 500 işçimiz, yan ürünleri kullanan besicimiz, dolaylı yollardan yararlanan büyük ve küçük esnaf ve tüccarımız olumsuz yönden etkilenecektir. Bu fabrika gidince, yaklaşık 40-50 bin kişiyi direk ilgilendiren insanlarımıza sunulacak bir alternatif ise bulunmamaktadır. Sümerbank satılırken de, Tekel Fabrikası satılırken de aynı şeyleri söylemiştik. Ancak, ne yazık ki, insanlarımız bir süre sonra yılan kendilerine değince, tepki göstermektedir. Sümerbank'ta alışveriş merkezi yapılırken, bunun Malatya esnafına vereceği zararları yüksek sesle, her platformda dile getirmemize karşın, kamuoyundan gerçek bir desteği görememiştik. Ne yazık ki, bir süre sonra şehir merkezindeki işyeri sahipleri bunun sıkıntısını yaşayınca, gerçeği görebildiler. Bugünde yine kamuoyunun önünde söylüyoruz; Malatya Şeker Fabrikası da üretim ve istihdam için değil, arsa rantı için satılacaktır. Buraya alanlar fabrikanın makine parkını başka bir ile götürecek ve arsası da ticaret merkezine dönüştürülecektir. Malatyalı herkes bu durumdan zarar görecektir. Dün Sümerbank satılırken, Tekel satılırken, gerçek muhalefeti gösteremeyenlerin, siyasetçilerin ve parti teşkilatlarının, yapabilecekleri bir şey varsa, Şeker Fabrikası için zaman geçmeden bugün yapsınlar. Dün esnaf camiası olarak, tepkimizi her platformda, verdiğimiz tüm dosyalarımızda dile getirirken, susan, tepkisiz kalan siyasetçilerin ve parti teşkilatlarının, bugün kalkıp esnaf camiası olarak bizim görüşümüzü merak etmelerine gerek yoktur. Bizim görüşümüz dünde belliydi, bugünde bellidir. Bu konuda kamuoyunun şüphesi olmasın." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız