SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arsalarınız Değerleniyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:08:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın 2004- 2009 yılları arasında AKP'den belediye başkanlığı görevinde bulunan, 2009'da partisinin tercihi olan Ahmet Çakır'a koltuğunu devreden ve 2011'de de milletvekili seçilen Cemal Akın, yerel seçimler öncesi sivil toplum kuruluşları ziyaretini sürdüren Çakır'a eşlik etti ve çeşitli açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin de katıldığı gezilere ilişkin AKP Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili H. Cemal Akın, İl Başkanı Bülent Tüfenkci, İl Başkan Yardımcısı İ. Gürbüz Yılmaz ve  beraberlerinde AK Parti İl Teşkilat yöneticileriyle birlikte; istişarelerde bulunmak amacıyla çeşitli oda ve dernekleri ziyaret ettiler. 

İlk olarak Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden heyet, burada dernek yönetici ve üyeleriyle görüş alışverişinde bulundular. 

Ziyarette konuşan Bingöllüler Dernek Başkanı Nusret Butakın, “Sizinle beraberiz. Belediye Başkanımızın adaylığını Allah hayırlı uğurlu eylesin. Başkanımızın hizmetleri büyüktür. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Hizmetlerinizin, başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, yapılacak yerel seçimlere değinerek şöyle konuştu:

“30 Mart 2014’de yapılacak ve gerçekten Türkiye için önemli olan ve bugüne kadar AK Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin devamı ile ilgili bir seçim süreci yaşıyoruz. Özellikle 17 Aralık operasyonuyla beraber Türkiye’de bir oyun oynanmaya çalışılıyor. Siyaseti yeniden dizayn etmek, siyasetin aktörlerini yeniden belirlemek için bir imaj ve algı operasyonu yapılıyor. Türkiye’nin geleceğini, istikrarını ve bundan sonraki yönünü belirleyecek bu seçimlerde bir istikamet çizilmek isteniyor. Ama Allah’a hamdolsun milletimiz, Malatyalı hemşerilerimiz bu oyunun farkında. Hemşerilerimiz bu oyuna da itibar etmeyecek ve neticede 30 Mart’ta gereken cevabı sandıklarda verecekler. 

Bingöllüler olarak sizlerden çok memnunuz ve sizi hep kendimizden kabul ettik. Malatya’nın önemli aktörlerinden birisiniz. Gerek iş sahasında gerek kamu ve özel sektörde işgücü olarak artık Malatya kültürünü özümsemiş ve Malatya ile beraber hareket etmenin mutluluğunu yaşamış insanlarsınız ve bizler de o şekilde kabul ediyoruz. Bingöllü hemşerilerimizi Malatya’dan ayırt etmiyoruz. Malatya’da yaşayan herkesi Malatyalı kabul eden bir anlayışa sahibiz. Malatya’nın suyunu içen, ekmeğini yiyen ve Malatya’nın gelişimine, birliğine beraberliğine katkıda bulunan herkes bizim öz be öz Malatyalı hemşerilerimizdir.”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptıkları çalışmaları anlattığı konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bugüne kadar 5 yıl içerisinde Malatya’ya çok önemli hizmetler yapıldı. AK Parti belediyeciliği 10 yıldır Malatya’mızda gerçekten büyük bir değişimi, dönüşümü başardı. İnşallah 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte artık Malatya yeni bir sürece giriyor ve büyükşehir seçimine hazırlanıyor. Büyükşehir yapılanması gerçekten Malatya’ya farklı bir anlam kazandırıyor ve Malatya’nın gelişmesi, kalkınması adına yeni bir dönemin başlangıcı olarak bunu görüyoruz. Biz de bu süreçte bu hizmetlerin daha sağlıklı daha yoğun bir şekilde hem Malatya merkez hem de bütün ilçe, belde ve köylerimizde büyükşehirin getirmiş olduğu imkanları, fırsatları yatırıma dönüştürmek en büyük gayemiz, hedefimiz. Ama bu seçimden de AK Parti olarak güçlü çıkmak en büyük temennimiz. 

Bingöllüler Derneği, gerçekten bugüne kadar her zaman görüştüğümüz, istişare ettiğimiz çok değerli bir kadro. Bu vesileyle de bütün yönetime da ayrıca teşekkür ediyorum.”

AK Parti Malatya Milletvekili H. Cemal Akın ise, konuşmasında son siyasi gelişmelere değinerek, “Yeni bir seçim dönemindeyiz. Türkiye’nin başının sıkıştığı her dönemde ya da Türkiye’nin yeni ufuklara yöneldiği her dönemde Türkiye dışarısındaki belli mihraklar kendilerine Türkiye içerisinden de kendilerine yandaşlar bularak olumsuz tavırlarını fevkalade geliştirmekteler. İçerisinde bulunduğumuz günlerde böyle bir olayla karşı karşıyayız ancak Anadolu insanının feraseti bütün bu sıkıntıları aşmamıza inşallah vesile olacak. 

Bingöllüler milli ruh kökümüze bağlı geleneklerine, değerlerine bağlı kardeşlerimiz. Demokrasiye geçişten sonra her zaman Bingöl ilimiz daima demokrasiden ve halkan yana olmuşlardır ve bu geleneklerini da hala devam ettiriyorlar. Kendileri yalnız malatyadad değil türkiyenin bir çok iline hatta yurtdışına da taşmış durumdalar. Yüreklerini Bingöl topraklarına bıraktıktan sonra aş iş ekmek için gittikleri her yerde daima müsbet değerler üretmişlerdir. Beraber oldukları şehir halkıyla da kaynaşmasını bilmişlerdir. 

Durdurulmak istenen kalkınma hamlemizi inşallah oylarınızla destekleyeceksiniz. Gerek içerideki gaflet içerisinde bulunan kişilerin gerek dışarıdaki hain planların önüne geçebilmemiz için başbakanımızın ve ak partinin oylarla desteklenmesi gerekmektedir. Bunun gereğini yapacağınıza da inancımız tamdır” dedi.

EMLAKÇILAR ODASI ZİYARETİ

Daha sonra Malatya Emlakçılar Odası ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Oda Başkanı Ali Özgül, “30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerin ülkemize, milletimize ve başkanıma hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, bazı değerlendirmelerde bulunarak, “17 Aralık operasyonu kimlere yapılıyor diye baktığımda esasında Ak Parti üzerinden Türkiye’ye yapılıyor ama esas olarak da emlakçılara ve finans çevrelerine yapılıyor. İstanbul biliyorsunuz dünyada emlak stokunun yükseldiği, değer kazandığı New York, Paris, Londra gibi şehirlerden bir şehir haline gelme yolunda hükümetimizin kararlı ve istikrarlı bir çalışması vardı. Yine ta aylar önce başbakanımız İstanbul’u finans merkezi haline getireceğiz diye ifade etmişti ve Ortadoğu’da New York’un rakibi olması yolunda çok ciddi özellikle Arap dünyasına ve Ortadoğu’ya, Türki cumhuriyetlere yönelik finans merkezi haline getirmenin hesapları yapılıyordu. Bir takım çevreler özellikle Türkiye’nin bu şahlanışından, kalkınmasından ve kendilerinden bağımsız hareket etmesinden ciddi anlamda rahatsızlık duydular” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, her seçim öncesinde olduğu gibi bu seçim öncesinde de bir takım olayların yaşandığını kaydederek, “Ama halkımız sağduyusuyla bu tür olaylara meydan vermedi, fırsat vermedi. Neticede bu sandıkta da inşallah yine halkımız bilinciyle bugüne kadar başta hükümetimizin yapmış olduğu o büyük değişimlerin reformların bilincinde. Dolayısıyla yerelde yapılan hizmetlerin farkında. Dolayısıyla sağduyuyla yine sandığa gidecek inşallah, başta hemşerilerimiz olmak üzere Türkiye’de oynanan oyunlar, sandığa geldiği zaman bozuluyor. Bizler tabi yerel yönetim olarak Malatya’nın gelişmesi için önemli çalışmalar yaptık. Mutlaka büyükşehirle birlikte daha farklı bir çalışma içerisine gireceğiz. Daha kapsamlı çalışma programları hazırlıyoruz. İlçelerimize. Beldelerimize, köylerimize bu dönem fazla yatırım nasıl getirilir diye büyükşehir yasası çıkarıldı. Bu yasa, hem yerinden yönetimin güçlendirilmesi hem de yatırımın daha sağlıklı bir şekilde dağılması açısından çok önemli. 

 Temel hedefimiz, Malatya’yı bölgede cazibe merkezi haline getirmektir. Malatya’nın değişim ve dönüşümü büyükşehirle birlikte daha da artacak ve daha sağlıklı kentleşme olacak. Yeşil alanlar, tarım alanlarını daha sağlıklı şekilde koruma fırsatı olacak. Yapılaşmanın, konut bölgelerinin, sanayi alanlarını daha sağlıklı bir şekilde tespit edilerek kentin genel olarak sağlıklı bir şekilde planlama fırsatı yakalanmış oluyor büyükşehirle birlikte” şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili H. Cemal Akın, Malatya’nın her geçen gün biraz daha geliştiğini vurguladığı konuşmasında şunlara yer verdi:

“Malatyamız zaman içerisinde büyükşehire hazırlanmıştı. Benim hizmette olduğum dönem içerisinde kentsel dönüşümleri başlatmıştık. Ancak Malatya büyükşehir statüsüne kavuşunca inşallah hizmetlerimiz bereketlenerek devam edecek. Belediye başkanımız AK Parti belediyecilik anlayışı içerisinde Malatyamıza Malatya insanının özlemini duymuş olduğu bir güzellik katacak ve kazandıracak. Tabi bu son olayları en anlamlı şekilde değerlendirecek olanlar sizlersiniz, yani emlakçılar ve emlakçılar odasıdır. Hatırlayın bizler üçüncü havaalanının temelinin attığımız zaman kimler karşı çıkıyordu. Yahut boğaz köprüsüne 3. Köprüyü yaparken kimler karşı çıkıyordu. Ve yine Anadolu ile Avrupa yakasını birleştirmek için yine boğazın altından iki yakayı lastik tekerlekli araçların geçişi için hazırlarken kimler karşı çıkıyordu. Bir bakınız buna gerek Avrupa gerek diğer batı ülkeleri Türkiyedeki bu hamlelerin ve güzelliklerin yaşanmasını engellemek için aleyhte konuşuyorlardı ve onların yerli işbirlikçileri de yine bizim AK Parti olarak yapmış olduğumuz bu hizmetlere karşı çıkıyorlardı. Malatyamızın büyükşehir olmasıyla malatya’daki arsaların değerinin artmakta olduğunu sizler yaşayarak görüyorsunuz. Yalnız eskiden belediye sınırlarındaki gayrımenkullerimiz kıymetlenirken bugün köylerimiz de mahalle statüsüne kavuşuhca orda yapılacak imar çalışmaları ve düzenlemelerle birlikte ordaki gayrımenkullerimizin de değeri artacak.”

MEŞALE DERNEĞİ ZİYARETİ

Meşale Eğitim ve Kültür Derneği’ni de ziyaret eden heyet burada dernek yetkilileriyle görüştü. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Tamer Çalhan, “Sayın Başkanımızın adaylığını tekrar tebrik ediyor, kendisini kutluyoruz. İnşallah gayretinizin, performansınızın katlanarak devam edeceğine inanıyoruz. Şehrimize büyükşehir vizyonuyla daha büyük değerler katacağınıza inanıyoruz. Tabi bizler de değer eksenli sivil toplum kuruluşu olarak gerek şehrimize gerek ülkemize, insanımıza değer üreten, taş üstüne taş koyan, çabalayan her hayırlı teşebbüsün yanındayız. Bu yönüyle gayretlerinizin devamını diliyoruz. Allah muvaffak etsin” dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, yakın siyasi tarihe atıfta bulunarak, “Bilindiği gibi bu ülkede başbakanlar, cumhurbaşkanları dahil askeri otoritenin karşısında hazırol vaziyetine geçtiği günleri yaşadık. Kürt meselesinin, başörtüsü meselesinin artık çözülmez denildiği veya çözülmesinin hayal olduğu günleri bu ülkede yaşadık. Enflasyonun, faizlerin yüzde yüzleri geçtiği günleri yaşadık. İnsanlarımızın horlandığı, ezildiği, ötekileştirildiği günleri yaşadık. Adeta ülkede psikolojik harbin yaşandığı günleri yaşadık. O günlerden mücadele ede ede bugünlere geldik. Ak parti yolsuzlukla, yoksullukla mücadele etmek için kurulmuş ve onun mücadelesini veren bir parti. Kurulduğundan beri de özellikle adaletin, özgürlüğün sağlanması; bu adaletin. Özgürlüğün bütün kesimler için bir hak olduğunu bilen ve o bilinçle hareket eden toplumun, STK’ların bir adım daha öne çıkması, hareket alanlarının genişletilmesi için mücadele eden bir partidir. Ve bu mücadelesini de milleten, sizlerden aldığı güçle her gün artarak devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın önemli bir seçime hazırlandığını belirterek, “Malatya ilk defa büyükşehire hazırlanıyor. Dolayısıyla bu Malatya’nın geleceği adına, şehirleşmesi, kalkınması çok önemli. Neticede Malatya, son dönemlere, şehircilik, sanayi anlamında önemli bir gelişme gösterdi. Büyükşehirle birlikte bu daha da yoğunlaşacak.

Fiziki kalkınmanın yanı sıra değerlerin kültürlerin, geleneklerin korunarak geleceğe aktarılması da önemli. Bu anlamda başta STK’lar olmak üzere bizlere de çok büyük görevler düşüyor. Dolayısıyla insana yatırım önem taşıyor. Büyükşehir süreci içerisinde de STK’larımızla bu anlamda projeler geliştirilmesine önem veriyoruz. Büyükşehirle birlikte Malatya’da başlatmış olduğumuz sosyal kültürel faaliyetlerin bütün ilçelerimize, belde ve köylerimize kadar yayılması için de bu süreçte çalışmalarımız olacak” açıklamalarında bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ise konuşmasında şunları belirtti:

“AK Partinin bugün bereketli hizmetlerinin arkasında da yine sizin dualarınız ve gayretleriniz var. Bizim bu çalışmalarımıza düşman kesilen grupların muvaffak olamamasının temelinde de STK’larımızın çoğalması, güçlenmesi gerekmektedir. Ki bütün batı dünyasında da demokrasisini güçlendirmek isteyen ülkelerde de STK’lar özellikle fonksiyon sahibidirler ve STK’ların güçlendiği ülkelerde demokrasi de güçlenmekte, halkın sesi de güçlenmekte ve halkın sesi kısılamamaktadır. O günlere yaklaşmış bulunuyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız