SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslanboğa'ya Övgü

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta sonundaki Ankaraspor- Fenerbahçe maçını yöneten Malatya bölgesi üst klasman hakemi Suat Arslanboğa, yorumculardan olumlu not aldı.

Televizyon yorumlarında Arslanboğa'nın "iyi" bir maç yönettiği ifade edilirken, hakem yorumcusu Erman Toroğlu, Fenerbahçe'nin 1-0 mağlup olduğu maçtaki hakem performansı ile ilgili Hürriyet'te şunları yazdı:

"..Arslanboğa hakemlik için iyi bir kumaş görüntüsünde ama bu çocuğa uzun süre maç vermediler. Sebebi de dernek çekişmeleri diyorlar. Maalesef bu dernek işi hakemliğin altına dinamit koyuyor. Dün onu zorlayacak bir hareket olmadı ama bir yerde mükemmel bir iş yaptı. Tek yaptığı hareketle "benden hakem olur" dedi. Faul verdiği Yasin'in tepkisine anında çıkarttığı sarı kart, hakem kararlılığı açısından çok önemlidir. İnce hesap yapmadığını gösterir. Diyeceksiniz ki, alt tarafı sarı kart. Ama o sarı kartlar bu yıl çok futbolcunun ve takımın başını yaktı.."

Eski hakemlerden, hakem yorumcusu Metin Tokat ise Milliyet'te şu yorumu yaptı:

"Suat Arslanboğa sakin, kontrollü ve güvenli görüntüsüyle çok koşarak pozisyonları yakından izledi. İkili mücadelelere izin veren yönetim anlayışı içindeydi.

Fenerbahçe ceza alanı içinde Önder - Murat Tosun mücadelesindeki devam kararı doğruydu. İlk yarıda yardımcı hakem Volkan Narinç’in, Bilal için kaldırdığı hatalı ofsayt bayrağı gollük Ankaraspor atağını önledi. Topu bilerek elle oynayan Gökhan Emreciksin ile rakibini formasından çeken Ali Bilgin’e kural gereği göstermesi gereken sarı kartlarını kullanamadı. Kararını protesto etmek amacıyla düdükten sonra topa vuran Yasin’e gösterdiği sarı kart ise doğruydu.

Maçın kontrolünü devamlı elinde tutan Suat Arslanboğa, kart uygulamalarında bazı hatalar yapsa da avantajlara dikkat etmesi, faullerde genelde doğru kararlar vermesi ve zaman çalma girişimlerine önlem almasıyla genel olarak başarılı bir yönetim sergiledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız