SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe Açık Hava Müzesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Arslantepe Açık Hava Müzesi törenle açıldı.

Dünyanın ilk devletinin kurulduğu, ilk kılıcının bulunduğu ve ilk saray kalıntılarının yer aldığı ve İtalyan-Türk işbirliği ile 50 yıldır kazıların yapıldığı Arslantepe Höyüğü Açık Hava Müzesi açılışında konuşan Vali Ulvi Saran, önemli bulguları barındıran Arslantepe Açık Hava Müzesi'nde ayrıca buradan çıkarılıp da Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde bulunan Aslan ve Tarhunza tanrı heykelinin bire bir örneğini yaptırıp, müze girişine koyduklarını söyledi.

Vali Saran, Tunç, erken ve geç Hitit ile Roma ve Bizans dönemlerine ilişkin verileri bünyasinde bulunduran Arslantepe Açık Hava Müzesi'ne ayrıca Hitit Evi de yaptırdıklarını kaydetti.

İtalya Roma'daki La Spienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Marcella Frangıpane, kendisinin 30 yılı aşkındır Arslantepe Höyüğü'nde kazı başkanlığını yaptığını hatırlatıp, höyük hakkında bilgi verdi.

Dünyanın ilk devletinin kurulduğu ve ilk saray kalıntılarının yer aldığı ve İtalyan Türk işbirliği ile 50 yıldır kazıların yapıldığını söyleyen Frangıpane, Arslantepe Açık Hava Müzesi'nin gerçekleştirilmesinde emekleri olanlara başta Vali Ulvi Saran olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Müzeler Daire Başkanı Melik Ayaz ise, İnönü Üniversitesi'nde devam eden uluslar arası Kazı ve Arkeooloji Sempozyumu nedeniyle gerek İtalya ve gerekse Türkiye'nin dört bir yanındaki arkeolojiyle ilgili uzmanların da açılışa katılmalarının önemini anlatıp, Arslantepe Açık Hava Müzesi'nin paralı da olsa halkın hizmetine açık olacağını söyledi.

Arslantepe Açık Hava Müzesi'nin açılışına, İnönü Üniversitesi'nde devam eden uluslar arası Kazı ve Arkeooloji Sempozyumu nedeniyle gerek İtalya ve gerekse Türkiye'nin dört bir yanındaki arkeolojiyle ilgili uzmanlar da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız