SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe Çalıştayı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:27:05
Arslantepe Çalıştayı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ile Arslantepe Destekleme ve Geliştirme Derneği'nin düzenlediği 1 gün süreli "Malatya'nın Mirası Arslantepe" adlı çalıştay sona erdi.

Çalıştay ile ilgili olarak Battalgazi Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Battalgazi Belediye ile Arslantepe Destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından Malatya’da gerçekleştirilen  “Malatya’nın Mirası Arslantepe” adlı Teknik İstişare Çalıştayı yapılan değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Bir gün süren çalıştayda, “Malatya’nın Mirası Arslantepe” projesi her yönüyle masaya yatırıldı. DoubleTree by Hilton Malatya’da gerçekleştirilen Çalıştayın değerlendirme toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Aslan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, proje ortakları ve davetliler katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen ‘Gelecek Turizmde-Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’  ikinci dönem projelerden biri olan “Malatya’nın Mirası Arslantepe” projesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Aslan, “Son dönemde bakanlık olarak biz ülke genelinde yürüttüğümüz çalışmaları biraz daha değiştirdik. Hem daha önce iki bakanlık olmanın verdiği çalışma, hem yasaların verdiği, hem de çalışma temposuyla yatarımlar ayrı çalışırdı. Kültür varlıkları ayrı çalışırdı. Sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı birleşince,  2003 yılından itibaren bizde literatürümüze sadece turizm merkezli değil, kültür ve turizmi koruma ve gelişim kavramını da aldık. Türkiye’ye gelen turistlerin çoğu sadece otel ismini biliyor ve sadece Antalya’ya gidiyor. Sabah ki oturumda sayın vekilimizde söyledi, durumu sadece ülkeye fazla turist gelmesi, gelir elde edilmesi, bunlar mutlaka amaçlar arasındadır ama, Türkiye bugün dünya turizm verilerine göre 6. sıraya geldiyse, 5. sırayı biz zorlamaya başladıysak, bunun altında gelecek dönemlerle ilgili altını doldurmamız, ülkemizin tanınırlığını, bilinirliğini ve sahip olduğu değerleri,  turistlere iyi anlatacak bir sistem oluşturma gerekliliğini hissettik. Onun içinde kültürel değerlerimizin Türkiye’ye gelen herkesin ülke içindeki kültürel değerleri tanıması için çalışmalar yapmaya başladık” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, çalıştayın önemine dikkat çekerek, Arslantepe’nin evrensel tarih bakımında büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Başkan Gürkan, geçmiş ile gelecek arasında köprü kurulması gerektiğini ifade ederek, “Geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bizlerde Anadolu medeniyetlerinin gün yüzene çıkartma noktasında şimdiye kadar belki bigane kalmış olabiliriz ama, bundan sonraki süreçte bu Anadolu’daki medeniyetlerin, uygarlıkların, kültürlerin, gün yüzüne çıkarıp, bunları toplumda katma değer yaratılması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında gerekli gayreti, çabayı göstermemiz lazım. Özellikle de şehirlerde aidiyet duygusunun oluşturulması, ‘benim şehrimdir ‘olgusunu oluşturulması, şehrin kültürel formasyonuyla mümkündür.  Yani kültürel formasyonu öne çıkarmadığımız için, kimliğini öne çıkartmadığımız için, hafızasını korumadığımız bir şehirde aidiyet duygusunu yaratma şansınız da yoktur. Şehirler insanlar gibidir. Eğer şehirler insanları barındıran ve onların sağlıklı yaşamasını temin eden bir mekanlarsa, o zaman bu mekanları insanların ihtiyaçlar hiyerarşisine göre dizayn etmemiz gerekir” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız