SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe Kazılarına Çin'de Ödül

0
Güncellendi - 2016-04-17 17:49:39
Arslantepe Kazılarına Çin'de Ödül
A- A+ PAYLAŞ

  • Arslantepe Kazı Çalışmaları, dünyadaki 10 Arkeoloji Projesi'nden biri olarak Çin'de ödüle layık görüldü.

Arslantepe kazı çalışmalarında 40 yıldan beri Malatya'da bulunan Marcella Frangipane,Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan;"Arslantepe kazı çalışmalarını 40 yıldan beri , Malatya’nın tarihini ortaya çıkarmak için gecesiyle gündüzüyle çalışan ve ekibiyle birlikte, Arsantepe höyüğünde kazı çalışmalarını yürüten Marcella Frangipane hanımı burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Marcella ve ekibinin kazı çalışmaları bu yıl Ağustos ayında başlayacak. Kendisi bizlere nezaket ziyaretinde bulundu. Ayrıca dün Malatya’da düzenlenen turizmle ilgili bir programa katıldıklarını ifade etti. Sanıyorum yarın da dönecekler. Biz Marcella hanımı Belediye Meclisi kararıyla Battalgazi Fahri hemşerisi kararını almıştık. Biz kendisini memleketimizin, Malatyamızın bir parçası olarak görüyoruz."dedi.

Ziyarette bir konuşma yapan Arslantepe kazı Başkanı Marcella Frangipane," Ben iki günlük bir program için Malatyaya geldim. Ağustos ayında kazı çalışmalarına başlayacağız. Sayın Selahattin Gürkan beye teşekkür ediyoruz. Bize çok destek veriyor. Bu destek bizim için çok önemlidir. Burada uzun yıllardır çalıştık çalışmaya devam edeceğiz. Gerek Yurt içinden,gerek yurt dışından yardım almak çok önemli. Şunun altını çizerek belirtmekte fayda var. Geçen yıl Aralık ayında  Çin’de Şangay’dan Arslantepe için bir ödül verdiler. Dünya’daki 10 Arkeoloji projesine ödül verdiler. Bunlardan biriside Arslantepe'ydi. Ben ödül için Şangay’a gittim ve ödülü aldım. Bu ödül Malatya ve Türkiye’ye verilen bir ödüldür. "ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyali (7 yıl önce)
    Bu adama ozenle gereken destek verilmiyor Malatyaya en faydali isimlerden biri oldu Ama adami kusturduler
    0
    0
    Yanıtla