SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe Kazısı Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Orduzu beldesinde bulunan Arslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazı çalışmalarına başlandığı bildirildi.

İtalya Roma La Spienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Marcella Frangıpane başkanlığındaki Roma Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri ile Malatya Müze Müdürlüğü görevilleri tarafından başlatılan bu yılki kazı çalışmalarının Millattan Önce (M.Ö) 4300'lü yıllara ait katmanlarda çalışma yapılacak.

Arslantepe Höyüğü'nde, eski tunç dönemine ait eserlerin bulunduğu 3 bölgede bu yıl kazı yapılacağını söyleyen Prof.Dr. Marcella Frangıpane , bu yılki kazının bir ay civarında sürmesinin beklendiğini aktardı.

1961 yılında ciddi kazılara başlanılan Arslantepe Höyüğü'nde bu güne kadar 17 bin civarında tarihi eser gün ışığına çıkarılarak, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Malatya Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor.

Malatya Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin ücretsiz olarak gezildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız