SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe Ziyaretçi Bekliyor

A- A+ PAYLAŞ

Arslantepe Höyüğü Açık Hava Müzesi sanatseverlerin ilgisini bekliyor.

Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, 25 Mayıs 2011 tarihinde ziyaretçilere açılan Arslantepe Höyüğü Açık Hava Müzesi'nden sanat severlerin yararlanmalarını istedi.

Ücretsiz olarak gezilebilen Arslantepe Höyüğü Açık Hava Müzesi'ne özellikle il dışından gelen misafirlerin de götürülübeleceğini belirten Kabahasanoğlu, dünyanın ilk devletinin kurulduğu, ilk kılıcın bulunduğu ve ilk saray kalıntılarının yer aldığı Höyüğün, İtalya ve Türkiye işbirliği ile 50 yıldır kazıların yapıldığını belirtti.Arslantepe Höyüğü Açık Hava Müzesi girişine Aslan ve Tarhunza heykelinin birebir örneğini yaptırıp, koyduklarını da hatırlattı.

Önemli bulguları barındıran Arslantepe Höyüğü'nden çıkarılıp da Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde bulunan Aslan ve Tarhunza heykelinin birebir örneği yapıldı. Tunç, erken ve geç Hitit ile Roma ve Bizans dönemlerine ilişkin verileri bünyesinde bulunduran Arslantepe Açık Hava Müzesi'ne ayrıca Hitit Evi de yaptırıldı.

İtalya Spainza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Marcella Frangıpane son 30 yılı aşkın zamandır Arslantepe Höyüğü'nde kazı başkanlığını yapıyor.

Müzenin haftanın her günü, mesai saatleri dahilinde gezilebileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız