SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe'ye Karşılama Merkezi

0
Güncellendi - 2019-07-03 17:55:00
Arslantepe'ye Karşılama Merkezi
A- A+ PAYLAŞ

UNESCO’nun Dünya Kalıcı Mirası’na dahil edilmesi için başvurusu yapılan dünyaca ünlü, 5 bin yıllık tarihi Arslantepe Höyüğüne karşılama merkezi yapılıyor. Orduzu'da bulunan Arslantepe Höyüğüne karşılama merkezi (kapısı), Güvenlik kulübesi ve höyüğün üstüne çatı kapatma  onarımı ihalesi yapıldı.

Belirli istekliler arasında davet usulü ihale

Arslantepe Çevre düzenleme işi başlığı altında yapılan ve Arslantepe'yi ziyarete gelen konukların karşılama, sosyal ihtiyaçlarını giderme ve güvenliği sağlama amacıyla güvenlik kulübesi yapılması ile su alan Saray kalıntısının çatı onarımının da bulunduğu ve belli istekliler arasında davetiye usulü yöntemiyle yapılan ihaleye 32 firmaya davet gönderildi.

Davet gönderilen 32 firmadan, biri Malatya'dan olmak üzere 6 firma katıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce yapılan, yaklaşık maliyeti 1 milyon 875 bin lira olan ihaleyi, 1 milyon 583 milyon lira teklif veren İndekre Mühendislik adlı firma kazandı.

Arslantepe Höyüğünün hemen yanına kurulacak olan, projesi Koruma Kurulunca onaylanan ve ihale süreci tamamlanan Karşılama Merkezi kapsamında yapılacak güvenlik kulübesi ve çatı onarımı yapım işlerinin önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Öte yandan UNESCO heyetinin Eylül-Ekim gibi Malatya’ya geleceği, karşılama merkezi  kapsamında başlatılacak olan çalışmaların Dünya Kalıcı Mirası’na dahil edilmesi yönünde önemli olduğu ifade ediliyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Arslantepe Höyüğü genel görünüm

[caption id="attachment_301880" align="alignnone" width="650"] GÖRSEL:  Yaptırılacak karşılama merkezi maket görüntüsü[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Arslantepe (4 yıl önce)
    Ya bu nasıl bir haber ihaleyi kim yapmış? Belediye mi yapmış veya bir kurum mu yapmış? Ondan neden hiç bahsedilmemiş. Yoksa bu iş bir kuruma veya belediyeye mi mal edilmek isteniyor? Birileri kendi yapmadığı işi kendileri yapmış gibi mi empoze etmek istiyorlar. Malatya Haberde onlara yardımcı mı oluyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan Arpacı (4 yıl önce)
    Karşılama merkezi ihalesinin şartnamesini hazırlamadan önce Şanlıurfa'da bulunan göbekli höyüğün u kesinlikle inceleyin girişte ki sinema salonu gibi animasyonlar çok kaliteli olmuştu girişe bekçi kulübesi yapıp kenara cikmayasiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurur (4 yıl önce)
    Güvenlik kulübesi tabiri ne biçim tabir. Güvenlik noktası demeniz gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla