SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arslantepe'ye Öncelik Verdik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Mirası Arslantepe Projesi’nin kapanış toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, Arslantepe ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aslan, “Arslantepe’nin kalıcı listeye geçmesi için Bakanlık olarak yapacağımız çalışmalar var” dedi.

Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve proje ortağı olduğu Malatya’nın Mirası Arslantepe Projesi’nin kapanış toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, Malatya’nın Mirası Arslantepe Projesi’ne dikkat çekerek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortak proje yürüttüğü Birleşmiş Milletler Grubu ile beraber geldik. Temel konumuz Arslantepe. Bu program Arslantepe’nin sahip olduğu kültürel değerin ortaya çıkartılması,  Malatya’ya ve Türkiye’ye kazandırılması ile ilgilidir.  Aslında bu program daha önceden başlayan ve bir yılı aşkın bir zamandır çalışılan bir programdı.  Bu çalışmaların sonunda Arslantepe’nin Türkiye’ye kazandırılması ile ilgili yapılacak çalışmalar, olması gereken işlemler ve yol haritası belirlendi. Bugün kapanış toplantısı yapıldı. Türkiye genelinde buna benzer birçok çalışma var. Malatyalı olmamızın verdiği avantajla Arslantepe ile ilgili çalışmaya öncelik verdik. Bu çalışma tamamlandı. Burada yapılacak çalışmaları adım adım etapları belirlendi. Bakanlık olarak biz gereken desteği vereceğiz. Valilik ve Belediyelerin de vereceği destekle Arslantepe sahip olduğu kültürel mirasla Türkiye içindeki hak ettiği yeri alacaktır. Malatya ve Türkiye turizmine kültürle birlikte ortak hizmet etme şansına sahip olacaktır. Bundan sonraki dönemde yapılan teknik çalışmaların altının doldurulması, gerekli tanıtımın yapılması, Türkiye de bir kamuoyunun oluşturulmasıyla ilgili konulara da çalıştık. İnşallah bundan sonraki dönemde burası Türkiye içinde hak ettiği yeri alır. Tüm bölgeye faydalı bir proje olur diye düşünüyorum” dedi. 

Arslantepe’nin Dünya Kültür Mirası asıl listesine girmesi noktasında yapılması gereken çalışmaların olduğunu belirten Aslan, “Arslantepe’nin kalıcı listeye geçmesi için bizim Bakanlık olarak yapacağımız çalışmalar var. Bu çalışmaların akabinde bu bölge ile ilgili gerekli tüm çalışmaların yapılması lazım. Önce bizim Kültür ve Turizm Bakanlığımızda bu hazırlıkları tamamlayıp kendi arşivimizde, kendi literatürümüzde yapmamız gerekenleri yaptıktan sonra biz müracaatımızı yapacağız. Müracaatımızdan sonra buraya bir ekip gelerek gerekli incelemeleri yapacak. Gerçekten bu özelliklerin var olduğu yönünde görüş oluşursa asıl listeye geçiş sağlanmış olacak” diye konuştu. 

Aslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın son dönemlerde ağırlık verdiği çalışmaya da dikkat çekerek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda özellikle son dönemde yaşanan bazı şehirlerimizde yaşanan bozucu unsurlar kendi kültürümüzün dışındaki diğer kültürlerin Türk kültürüne empoze edilmesi konusunda yoğun çaba var. Biz şehirlerimizin kendi kimliğine kavuşması ile ilgili yoğun çalışmalar yürütmeye başladık. Malatya’nın da kendi kimliğine kavuşması amaçlı Arslantepe’nin önemi oldukça büyük. Bu çalışmalarla birleştirip kalıcı listede en kısa sürede görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız