SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artan Bir Vatandaş Talebi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki sivil toplum kuruluşlarına Kapasite Geliştirme Semineri verildi. 

Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) ve Dernekler Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen program da Malatya’daki sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak Kapasite Geliştirme Eğitimi verildi.

Ramada Altın Kayısı Otel’de düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Abdullah Öztoprak, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, EBSAD Başkanı Şaban Karaköse ile birlikte yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.

Seminerin açılışında konuşan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sivil toplum kuruluşlarız demokrasilerin vaz geçilmesidir. İktidarlar, muhalefetler vardır, ama eğer demokrasilerde sivil toplum örgütü ruhu gelişmemişse mutlaka eksik kalmıştır. Sivil toplum kuruluşları iyi bir eğitim kurumudur. Sivil toplum örgütlerinin sayılarını daha fazla arttırmak lazım. Türkiye’deki sivil toplum örgütü sayıları çok az. Ne kadar örgütlü toplum olursak, o kadar başarı elde ederiz ve o kadar talepkar oluruz, daha farkındalık yaratırız. O yüzden Malatya’daki sivil toplum örgütlerinin sayılarını daha fazla arttırmamız lazım. Bölge içinde en fazla sivil toplum örgütüne sahip olan illerden birisiyiz. Bu Malatya için başarı. Ancak yinede yeterli değil” ifadelerini kaydetti.

Marmara Üniversitesi Sivil Toplum Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yüksel Demirkaya, “Daha iyi yaşama, daha iyi yönetilme hatta kalitesini, yaşam kalitesini daha da arttırabilme adına yapılabilen düzenlemeler, bunun temeli neyse daha iyi yöneticiler daha üstün değerlere vasıf olan yöneticilerin gelip de bizlere lütfetmesi değil, bunun temelinde artan bir vatandaş talebi var. Artık bilgi çağındayız, bunun içerisini biraz açtığınız zaman insanlarımız artık bilgiye ulaşabiliyor ve hayat kalitesinin daha yüksek olmasını istiyor, insanca yaşamak istiyor, çevresini temiz olmasını istiyor, daha sağlıklı konutlarda oturmak istiyor. Köydeki insanlar, artık tarlamız, gübremiz, hayvanımız demiyor, ‘kanalizasyon sorunumuz var’ diyor, ‘Sağlıklı içme suyumuz yok’ diyor. Oyun parkı, yürüyüş yolu talep ediliyor” diye konuştu.

Seminerde konuşan Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Şöyle bir yaklaşımda gelişti; en ideal devlet, en az müdahil olan devlettir yaklaşımı gittikçe öne çıkmaya başladı. Mümkün olan her alanda inisiyatifi özel sektöre, sivil topluma bırakma eğilimi gelişti. Fakat bir şeyin altını çizmek gerekiyor burada; sivil toplum Batı’daki gelişiminde daha ziyade analitik bir kavram olarak, toplumu tanıma, anlama, tanımlama, çözümleme boyutuyla öne çıkarken ki daha doğru bir yaklaşım tabii ki, ama bizde biraz sivil toplum taktik bir kavram olarak öne çıkmıştır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız