SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Bilgi Teri Öne Çıktı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:25:31
A- A+ PAYLAŞ

Maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine burs veren Malatya Eğitim Vakfı bünyesinde 'Genç MEV' yönetimi oluşturuldu. Dede Korkut Parkı'nda bulunan lokantada yemekli davet verilerek, yeni oluşturulan Genç MEV'in üyeleri tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MEV Malatya Şube Başkanı Necdet Narin ve MEV Malatya Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

"EĞİTİME ÖNEM VERMEMİZ GEREKİR"

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada, "Malatya Eğitim Vakfı, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vererek, önemli bir misyonu üstleniyor. Bütün kötülüklerin temelinde ve terörün temelinde baktığımız zaman cehalet yatıyor. Bunun önlenmesi içinde eğitime önem vermemiz, gençlerimizi okutmamız, okuma imkanı olmayan dar gelirli öğrencilerimize de burs desteğiyle onların okumasına katkı sağlamamız gerekiyor. Burada MEV uzun yıllardır büyük bir misyonu üstlendi ve bu görevi bugüne kadar başarıyla getirdi. Malatya Şubemiz de bu anlamda çalışmalarını sürdürüyor. Hem ana kademenin, kadın kollarının ve yeni bu ekibe dahil olan gençlerin ben bu yapıya büyük bir güç vereceği kanaatindeyim. Gerçekten geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın dana donanımlı, topluma daha faydalı bireyler olmaları adına eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Bu açıdan ne kadar öğrencimize, okuma imkanı az olan öğrencimize ulaşabilirsek; onların okumasına vesile olabilirsek ne mutlu bize. Hiçbir çıkarı olmayan, gönülden eğitime katkı sağlayan MEV ailesini gönülden tebrik ediyoruz. Bu örnek davranışa, bütün Malatyalıların da sahip çıkmasıyla, burs katkılarıyla da büyümesini ben buradan çağrıda bulunmak istiyorum. MEV Yönetimine de bu güzel hizmetlerinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"BİLGİ TERİ ÖNE ÇIKTI"

"Geleceği inşa edecek gençlerimiz ve bayanlarımızdır." diyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç konuşmasında; " Bizim geleceğimizi inşa edecek gençlerimizi ve bayanlarımızı bu anlamda ticari faaliyetlerinin yanı sıra sosyal aktivitelerde de yer almaları bizleri umutlandırıyor ve gururlandırıyor. İnşallah bu oluşum Malatya için faydalı olur. Geleceğimiz eğitime bağlı. Biz ne kadar çok burs verebilirsek, gençlerimizin dünya şartlarında eğitebilirsek ancak gelecekte söz sahibi olabiliriz. Her şeyin başının bilgi ve eğitim olduğunu, alın terinin geride kaldığını, artık bilgi terinin öne çıktığını ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

"BİZLERİ YANLIZ BIRAKMADILAR"

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Şubesi Başkanı Necdet Narin de, konuşmasında, "Bünyemize katılan Gençlerimiz var. Bu gençlerimizle bir tanışma yemeğinde bir araya geldik. Bu arada Malatya Belediye Başkanımız, TSO başkanımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımızda bizleri yalnız bırakmadılar. Gençlerin bize katılma amaçları da burstur. Şuanda verdiğimiz burs 70 kişiyi buldu. Bunu daha da çoğaltmak için gençlerimiz uğraş veriyorlar. Projelerini hazırlayıp, sunacaklar. Bizde ona göre gündeme alıp, projeleri yürürlüğe koyacağız" dedi.

YÖNETİMDEKİ İSİMLER

Mehmet Bulgurlu başkanlığında oluşan Genç MEV Malatya Şubesi yönetimi şu isimlerden oluşuyor, "Ahmet Alan, Ahmet Başoğul, Anıl Karaaslan, Arif Aksoğan, Enes Marasalı, Hacı Emin Ilıcak, Hakan Güldaş, İbrahim Uğurlu, Kahraman Kavuk, Koral Şeftalicioğlu, Mehmet Akdaş, Mehmet Narin, Mehmet İzciler, Melih Çanak, Mevlüt Dağ, Murat Yeşil, Remzi Yaşar, Özgür Gül ve Ali Ünal Özcan."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız