SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Bir Şey Yapmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:09:16
'Artık Bir Şey Yapmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Tarım, Orman, Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM ORMAN İŞ) Malatya İl Temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir, “İsrail zulmüne karşı artık bir şey yapılmalıdır” dedi. 

İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıyı yaptığı açıklamada kınayan TARIM ORMAN İŞ) Malatya İl Temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir, yapılabilecekleri şöyle sıraladı:

“Her birey sanatı emeği, ekonomik gücü,bilgi ve becerirleriyle sorunların çözümüne aktif ve somut katkı sağlamalıdır.Bu bağlamda sanatçısından akademisyenine, esnafından , tüccarına,öğretmeninden öğrencisine,emeklisinden ev hanımına kadar herkes toplumdaki yeri ve ölçeğine göre caba göstermeli.

Başta İsrail men şeyli olmak üzere barbarlığa kayıtsız kalan ve destekleyen tüm küresel şirketler toplumsal bir ekonomik ambargoya tabi tutulmalıdır.

Yalınızca saldırgan İsrail değil, onu şımartarak bu günkü sürecini hazırlayan BMGK Temsilcisi beş devlet ABD,Fransa,İngiltere,Çin ve ,Rusya karşı aynı şekilde tepki gösterilmeli.

Filistin deki yaşanan sürece göz yuman küresel sistemi temsil eden BM, AB, NATO, UCM, AİHM Kurum ve kuruluşlar telefon, faks, mail ve sosyal medya hesapları ile kınanmalıdır.

Sermayeleri şimdiye kadar küresel sistemin hizmetine bulunan bu gün de Filistin için kılını kıpırdatmayan Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, gibi körfez ve Arap devletleri kınanmalıdır.

Sosyal medya facebook, tiwtter hesapları etkin bir biçimde kullanılmalı ve konunun, olayların vahşet i sürekli gündemde tutulmalıdır.

İbadet alanlarında yapılacak duaların acıların hafifletmesine yapılan zulmün sona ermesine katkı sağlayacağı bilinmelidir.

Küresel sistemin ikiyüzlü uygulamalarına karşı tüm dünyadan sağduyulu insanların katılacağı küresel vicdan hareketi başlatılmalıdır.

Eylem süreci toplumsal akılla yürütülmeli ve Filistin meselesi belirli gurupların inisiyatifinde kalmayarak topluma mal edilmelidir.

Bu sivil inisiyatif yalızca bu gün yaşanan mağduriyetlere tepki olarak gerçekleştirilen sokak eylemleri ve protesto gösterileriyle sınırlı kalmamalı, mağduriyetlerin oluşmasına engel olacak çalışmalar süreklilik içerisinde hayata geçirilmelidir.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız