SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Biz Yapmayacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, artık mükelleflerin vergi, sigorta primleri ve benzeri ödeme hizmetlerini yasal zorunluluk nedeniyle yapmayacaklarını açıkladı.

Altaş, oda binasında muhasebecilere yeni uygulamaların anlatıldığı toplantıda yaptığı konuşmasında, "3568 sayılı meslek yasamızın 1. nolu emanet para makbuzu kullanımı ile ilgili mecburi meslek kararına göre; meslek mensuplarının müşteri adına üçüncü kişilere Vergi Dairesi, SSK, Bağ-Kur ve benzeri kurumlara ödeme yapmak üzere her ne isim altında olursa olsun, para, çek, senet ve benzerlerini alamayacakları, bu amaçla emanet para makbuzu veya benzeri belge kullanamayacakları belirtilerek buna aykırı hareket edenler hakkında 3568 yasa Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacağı açıktır. Bu konuda yönetim olarak yaptığımız çalışmalarda Mükelleflerden gelen baskı ve istek sonucunda bir çok meslek mensubunun bu kararı uygulayamadığını tespit etmiş bulunmaktayız" dedi.

Altaş, şunları söyledi:

"Emanet para makbuzu kullanarak mükelleflere ait ödemelerin meslek mensuplarınca yapılması artan iş yükümüz içinde bizlere gereksiz bir yük getirmekte olup bu uygulamadan tüm meslektaşlarımız sıkıntı duymaktadır. Maliye Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2008 tarihinden itibaren kira ödemeleri 1 Ocak.2009 tarihinden itibaren de ücret ödemlerinin banka ve finans kurumu aracılığı ile yapılması zorunluluğu getirilmiş bulunmaktadır. Bu uygulamaları da dikkate alarak 1 Ocak.2009 tarihinden itibaren mükellefler adına vergi sigorta primi ve benzeri ödemelerin muhasebecilerce değil bizzat mükellefler tarafından banka aracılığı ile yapılması konusunda Oda Danışma Kurulunda karar alınmıştır. 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren meslek mensuplarımız mükellef adına vergi, sigorta primleri ve benzeri ödemeler hizmetlerini yapmayacaklardır. Bu konuda Malatya'da bulunan meslek odalarına da gerekli bilgi yazılı olarak verilmiştir."

Altaş, Filistin'e saldırılarda bulunan İsrail'i ise kınadıklarını bildirdi ve "Malatya SMMM Odası olarak İsrail tarafından 27.aralık.2008 tarihinde Gazze’ye yönelik olarak başlatılan ve artarak devam eden saldırılar bir insanlık suçudur. Yapılan bu katliam bir an önce dudurulması ve insanlık suçunun son bulması en büyük dileğimizdir. Bu katliamı yapan İsraili şiddetle kınıyoruz. Bizler bu insanlık suçuna ortak olmak istemeyen herkesi katliam duruncaya kadar Filistin için ses vermeye çağırıyoruz." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız