SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Çadır Kurulamayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eski belediye binasının bulunduğu alana bundan böyle kesinlikle çadır kurulmasına izin verilmeyeceğini bildirirken, birkaç haftadır kurulu olan çadırlar da söküldü.

"ÇİRKİN GÖRÜNTÜ.."
Belediye binasının yıkılmasının ardından bu alanda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından çadırlar kurularak kermes, sergi vs. gibi etkinlikler gerçekleştirilmesi, ortaya çıkan çirkin manzara nedeniyle eleştiri konusu olurken, Belediye bu konuda harekete geçti.

Belediye Başkanı Çakır, bu durumun çirkin bir görüntü arzettiğini, bundan sonra sözkonusu alana kesinlikle çadır kurulmayacağını belirterek, “Meydanın düzenlenmesi ile ilgili bir proje çalışmamız var. Ama taleplerin önüne geçmek için masraf yapmadan geçici bir peyzaj düzenlemesi yapmak istiyoruz. Bu düzenlemeyle hem görüntü kirliliğinin önüne geçilecek, hem de güzel bir görünüme kavuşmuş olacak” dedi.

"GİDERLER FAZLA.."
Bu arada belediyenin mali durumu ile ilgili bir soruyu yanıtlayan başkan Çakır, gelir aleyhine gelir- gider dengesizliği bulunduğunu, bunu ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları olacağını söyledi.

Çakır, belediye’de şu anda ciddi bir kaynak sıkıntısının olduğunu, gelir-gider dengesinin birbirini karşılamadığını belirterek, “Cari giderlerimiz gelirlerimizden çok fazla. Biz bu yapısal dengesizliği mutlaka ortadan kaldıracağız. Belediyemizin gelirlerini artıracağımız gibi giderleri de kontrol altına alacağız. Mutlaka giderleri kısacağız” şeklinde cevap verdi.

FOTOĞRAF: Yaşar KARAASLAN

ALTTAKİ İKİ FOTOĞRAF: Bir gün önce çadırlar kurulu olan eski belediye binasının yerinin Salı günü çadırlar kaldırıldıktan sonraki görünümü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız