SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Çalışma Zamanı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:17:02
A- A+ PAYLAŞ

Seçim sonrasında teşekkür ziyaretlerini sürdüren AKP Malatya milletvekilleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti. 

1 Kasım seçimlerinin ardından AKP’den milletvekili seçilen, Bülent Tüfenkci ,Nurettin Yaşar, Mustafa Şahin, İl Başkanı Hakan Kahtalı il birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO )Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ”Milli iradenin sandığa yansıması ve bu noktada tek parti olarak tek başına iktidara gelmesi, bence Türkiye açısından önemli bir gelişme. İnşallah bu istikrar demektir, huzur demektir. Bu istikrarı bu dönemde artık reformlara, üretime yöneltmek lazım. Bu seçimde şunu gördük, Meclise halkın iradesini yüzde 97’si yansıdı. Bu çok önemli bir nokta. Yüzde 97’lik bir temsille halkın Mecliste temsil edilmesi ülke demokrasisinin olgunluğunu ve geliştiğini gösteren bir olay. Türkiye 2 yıl içerisinde 4 tane farklı seçim yaşadı. Millet yorulmuştu, iş dünyası karamsarlık içerisindeydi. Artık seçim gündemini geride bıraktık. Önümüzdeki dönemde uzlaşı içerisinde ortak akılla artık üretim zamanı ve çalışma zamanı diyoruz. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Bir an önce de bölgemizdeki, ülkemizin etrafındaki ateş çemberinin ortadan kalkması, o bölgeye de huzurun, kardeşliğin gelmesini temenni ediyorum. Baktığımız zaman o bölgeye akan kan Müslüman kanı, akan gözyaşı Müslümanın gözyaşı. Çok enteresan bir istatistik bilgisine göre de şu andaki katliamlarda ölenlerin, terörde ölenlerin yüzde 90’ı maalesef Müslüman. Bu da Müslümanlar açısından çok üzücü bir olay. İnşallah bölgemizin bir an önce huzura, birlikteliğe, kardeşliğe kavuşmasını temenni ediyoruz" dedi.

Malatya milletvekili Yaşar ise, ”Yaşadığımız dünyada ekonomi siyasetten, siyaset sosyolojiden, diplomasi ekonomiden, bunları hiçbiri birbirinden kopmaz, ayrılmaz şeyler. Birlikte orantılı bir gelişim olmadığı sürece bu ülke gerekli kalkınma düzeyine, ekonomi düzeyine, özgürlük düzeyine, hukuk ve adalet düzeyini yakalayamaz. Bunlarla birlikte gelişmesi lazım.

Türkiye’de yapacağımız şeyler çok karışık değil. Halkın, kamuoyu araştırmalarının çözemediği bir durum söz konusu. Türkiye 1 Kasım gibi bir seçim dönemi, böyle bir kamuoyu tepkisi, yaklaşımı, teveccühü görmedi. Oransal anlamda söylemiyorum. Alışkanlıkları ters düz etti. yeni bir şey çıktı. bu yeni şeyi okumamız lazım. Halkta kimsenin okuyamadığı bir şey varmış. Tek tek her seçmene sorsanız bile yeterli bir bilgi veremezler. Burada sanki bir bilinçaltı depreşmesi gibi, okumadığımız bazı kodların okunması gibi bir sonuçla karşılaştık. Türkiye’de bu seçim sonucunun seçilenlere getirdiği yük daha ağır. Özellikle bize, Ak Partililere. Siyasal sorumluluktan başka manevi bir sorumluluk varmış gibi de hissediyorum. Milli birlik ve beraberliğimizi tahkim etmemiz ve güçlendirmemiz lazım. Bunun da imkanları elimizde. İnşallah bundan sonra kendi yarasını tedavi etmiş, acıyan yerlerin tedavi etmiş bir ülkeye kimse de bomba atmaz, kimse de karıştırmak istemez. Bu biraz bizden kaynaklanan bir şey. Bu dönem uygulayacağımız siyaset terapi ve tedavi siyaseti olacak. Ekonomide de hızla gelişme imkânlarımız var. Bölgemiz de buna müsait. Bölgenin geleceği de buna müsait. “şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız