SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Çiçekle Karşılıyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Toplum Destekli Polis Büro Amiri Yusuf Çakmak, suça yönelmeye müsait çocukların uygulanan çalışmalarla bugün suçlularla mücadele eden polis olmak istediklerini söyledi.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın direktifleri ile Yıldıztepe Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında göçer aileler üzerinde çalışma yapıldığını bildiren Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amiri Yusuf Çakmak, "Malatya merkez Yıldıztepe Mahallesi'nde, göçer denilen 65 aile ve 350 nüfus var. Bu bölgeler potansiyel suç ve suçluların yetiştiği bölge olması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle Yıldıztepe Sosyal Sorumluluk Projesi başlattık. Bu bölgede
yaşayanların fiziki şartları yetersiz ve eğitim seviyeleri düşük olması nedeniyle önce okul yaşına gelmiş olup da okula gönderilmeyen çocukları okullu yaptık. Suçu önleme projesi kapsamında birçok çalışma yaparak, bu çocuklar için geziler düzenlendi. Sinemaya götürüldü. Çeşitli eğitimler verildi" dedi.

Yıldıztepe Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında suç önleme yaptıklarına dikkat çeken Çakmak, "Bu bölgede bir cinayet işlenmişti ve cinayet yerine giden polislere çocuklar taş atmıştı. Yıldıztepe Sosyal Sorumluluk Projesi sonrasında bir polis arkadaş kaza yaptı ve buradaki çocuklar ağlayarak bu polis arkadaşımıza çiçeklerle geçmiş olsun ziyaretine geldiler. Çocuklar üzerinde yaptığımız çalışmalar sonunda gelişimi her yönüyle gözledik. Dolayısıyla bu bölgede suç önleme yaptık" ifadelerini kullandı.

"Bu göçer ailelerin çocuklarına 'ne olacaksınız?' diye sorulduğunda, genelde 'Polis' cevabını alıyorsunuz. Suça yönelmeye müsait çocuklar bugün suçlularla mücadele eden polis olmak istiyorlar" diyen Çakmak, polisi vatandaşa iyi tanıttıkça polisten kaçma değil, polisin de bu insanların içinden çıkan ve toplumun yararı için çalışan bir insan olduğunun daha iyi anlaşılacağını vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız