SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Artık Çok Zor! 1-3

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, ligde kalabilmesi için çok büyük önem taşıyan, rakibinin de durumu nedeniyle "final" olarak nitelendirilen maçta kendi sahasında Sakaryaspor'a 3-1 yenildi. 3. golden sonra birçok taraftar tribünleri terketti. Bu skor Malatyaspor'un ligde kalabilme umudunu mucizelere bıraktı. Maç başladıktan sonra stada gelen Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a bazı taraftarlar çiçek verdiler. Malatya'ya 27 puanla lig sonuncusu olarak gelen Sakaryaspor, bu galibiyetle puanını 30'a çıkarıp ligin dibinden kurtulurken, 29 puanlı Malatyaspor son sıraya indi. Taraftarların yoğun bir şekilde protesto ettikleri, ayrıca cezası bulunduğu için protokol tribününe giremeyen ve maçı basına ait localardan birinde izleyen kulüp başkanı Haşim Karadağ'ın maç bitmeden staddan ayrıldığı öğrenildi. Maç sonrası bazı taraftarlar Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın seçim öncesi "5 Yıldızlı Malatya" sloganına atıf yaparak, "5 Yıldız Dediniz, 1'i Söndü" diye bağırdılar. Maçın bitiminde Malatyaspor taraftarları, Malatyaspor'lu futbolcuları protesto ederken, hakemi ve Sakaryaspor'u alkışladılar. Maçı 50'si Sakaryaspor taraftarı olmak üzere 7 bine yakın futbolsever izledi.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Uygar Bebek, Özgür Ertem, 4.hakem Muhammet Kaymaz,

MALATYASPOR: Taylan, Mustafa, Fatih, Serkan, Eren, Alper, Güngör Dk.55 İlhan ), Tuncay (Dk.46 Volkan), Turgay, Selim, Olcaytu (Dk.46 Ergun)

YEDEKLER: Yk. Emrah, Mert, Güven, Nail, İlhan, Volkan, Ergun,

SAKARYASPOR: Atilla, Serkan Özsoy, İlhan, Okan (Dk.62 Burak), Mustafa Sevgi, Abdulvahit (Süleyman), Hasan, Özgürcan, Erdi, Hate, Mustafa Aydın,

YEDEKLER: Yk. Erol, Süleyman, Erol, Levent, Cisse, Burak, Görkem,

GOLLER: Dk.71 Serkan (Malatyaspor), Dk. 19 Okan, Dk. 31 Abdulvahit ve Dk. 76 Özgürcan (Sakaryaspor)

SARI KARTLAR: Fatih, Turgay (Malatyaspor), Özgürcan (Sakaryaspor)

7. dakikada Fatih'in Sakarya cezaalanı çizgisi önünde düşürülmesiyle kazanılan atışı Malatyaspor Eren'le kullandı. Defansa çarpan top Serkan'ın önüne düştü. Bu futbolcunun vuruşunda top üstten auta çıktı.

9. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı yine Eren kullandı. Top kalecide kaldı.

10. dakikada sağdan gelişen Malatyaspor atağında Eren'in pasıyla Olcaytu buluştu. Bu futbolcu Serkan'a aktardı, Serkan defans oyuncusundan sıyrılıp uygun durumda olan Tuncay'a bıraktı. Tuncay vuruşunda topu kaleci iki hamlede alabildi.

16. dakikada Eren'in kullandığı serbest atış defanstan döndü. Güngör tamamladı, üstten aut.

19. dakikada Sakaryaspor'un geliştirdiği atakta sağdan Okan cezaalanına girdi, çapraz pozisyonda uygun durumdaki arkadaşlarına topu göndermek isterken, Güngör'e çarpan top kaleci Taylan'ı kontrpiyede bırakarak filelerle buluştu: 0-1

31. dakikada Sakaryaspor farkı ikiye çıkardı. Gelişen Sakaryaspor atağında, topla buluşan Abdulvahit yaklaşık 30 metre mesafeden düzgün bir vuruşla kaleci Taylan'ın ulaşamayacağı köşeden topu ağlara gönderdi: 0-2

Golden sonra saha içi ve tribünlerde karışıklıklar yaşandı.

35. dakikada Sakarya atak geliştirdi. Soldan kale içerisine gönderilen topu Ferdi, boş kale yerine auta attı.

44. dakikada Sakarya'dan Mustafa Sevgi, yaklaşık 35 metreden sert vurdu. Taylan, topu güçlükle kornere çeldi.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

İlk yarı Sakaryaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Malatyaspor ikinci yarıya Olcaytu'nun yerine Ergün'ü, Tuncay'ın yerine de Volkan'ı alarak başladı.

52. dakikada Malatyaspor'da Ergün'ün gönderdiği şutta top kalecide kaldı.

71. dakikada Malatyaspor golü buldu. Eren Sakaryalı defans oyuncularından sıyrıldı, kaleye ortaladı. Serkan, 6 pastan ayakla dokunarak golü attı: 1-2

76. dakikada Sakaryaspor farkı tekrar ikiye çıkardı. İlhan'ın pasıyla buluşan Özgürcan, yakın mesafeden topu Malatyaspor filelerine gönderdi: 1-3

Bu golden sonra, bir grup taraftar tribünleri terketmeye başlarken, maçı cezalı olduğu için kapalı tribün locasından izleyen kulüp başkanı Haşim Karadağ aleyhine tezahüratlar arttı.

78.dakikada Eren’in uzaktan vuruşunda Sakaryaspor kalecisi Atilla topa iki hamlede sahip oldu.

85.dakikada Sakaryaspor’da Burak Malatyasor ceza sahasına girdi, çapraz pozisyonda müsait durumdaki Ferdi’yi gördü. Bu futbolcu boş kale yerine topu auta gönderdi.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma Sakaryaspor'un 3-1 galibiyetiyle son buldu.

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız