SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Daha Düzenli Gelişiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşiltepe'nin artık çok daha hızlı ve düzenli bir şekilde geliştiğini, çok işlevli semt konağı yapımının devam ettiğini bildirdi.

Belediye Başkanının Yeşiltepe'deki incelemeleri ve açıklamalarına ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapımı büyük bir hızla devam etmekte olan yeşiltepe Semt Konağı’nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

18 Ağustos Çarşamba günü, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, Yeşiltepe Bölgesi Mahalle Muhtarları ve basın mensuplarıyla birlikte Semt Konağı inşaat sahasına giderek burada incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptıkları hizmetler ile Yeşiltepe’nin artık çok daha hızlı ve düzenli bir şekilde gelişmekte olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, “Yeşiltepe de birçok çalışmamız var. Geçtiğimiz günlerde bu bölgenin yaklaşık 11 km uzunluğunda drenaj hattı ihalesini yaptık.. Çalışmalara da Ramazan Bayramı sonrası başlanacak ve bu sene alt yapı çalışmasını tamamlayacağız. Yine Tek Tut bölgesinde yapmış olduğumuz kamulaştırma çalışmasıyla burada yol genişletmeleri ve yeni yol açılımlarını geçtiğimiz aylar içerisinde tamamladık. Şuanda alt yapı çalışmaları devam ediyor. Yine Yeşiltepe semtimizin ana caddelerini, daha önce diğer bölgelerde yaptığımız gibi modern caddelere dönüştüreceğiz.

Yeşiltepemizi yakından ilgilendiren ve hizmet gruplarına, mezarlığa, aynı zamanda da kuzey kuşak yoluna bağlanan Mehmet Akif Caddemizin Mezarlık tarafından yapımına başlanıldı. Bu sene içerisinde inşallah kaldırımıyla, ışıklandırmasıyla, çevre düzeniyle bu ana arterlerimizi de yapmış olacağız” dedi.

Yapımı devam etmekte olan Semt Konağı ile ilgili olarak, hazırlanan raket fotoğraflar üzerinde bilgiler de veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Semt Konağı’nın Bodrum, Zemin ve Birinci Kat olmak üzere toplam 3 katlı planlandığını, her katta ayrı ayrı işlevi olan birimlerin olduğunu belirtti.

Başkan Çakır, Toplam 800 m2 alandan oluşan Semt Konğının zemin katında 100 m2’lik çok amaçlı toplantı salonu ile idari birimlerin olduğunu ifade ederek, “Bodrum katta 54 m2’lik bir spor salonumuz var. 38 ve 23 m2’lik de iki adet atölyemiz semt konağımızın içinde mevcut. Bununla birlikte yine kuaför ve mescitlerimiz de yer alacak. Birinci katta ise 49 m2’lik kütüphanemiz var. 53 m2 ve 38 m2 olmak üzere iki adet okuma salonumuz var. Yine 52 m2 internet salonu, 33 m2’likte bir kafeterya bulunuyor. Dolayısıyla semt konağımızın içinde bir çok alanda hizmet vermiş olacağız. Burada öğrencilerimize, bayanlarımıza, gençlerimize yönelik bir çok faaliyet yapılabilecek. Öğrencilerimizin ders çalışabildiği, internet ve kütüphanesinden faydalandığı mekânları bu alan içerisinde hizmete sunmuş olacağız. Şuan birinci katın yapımı devam ediyor. İnşallah hedefimiz önümüzdeki aylarda burayı Yeşiltepeye kazandırmaktır. Bu hizmetin şimdiden Yeşiltepe Bölgesine hayırlı uğurlu olmasını diyorum” dedi.

Düzenlenen program sırasında Yeşiltepe Mahalle Muhtarları ile de bir süre sohbet eden Başkan Çakır, mahallelerin sorunlarını dinleyerek, bu sorunların öncelik sırasına göre belli bir periyotta çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, program sonunda mahalleli çocuklar ile de bir süre konuşarak, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Öte yandan Yeşiltepe Bölgesi sakinleri, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile gurur duyduklarını belirtip, özellikle son bir yıl içerisinde bölgelerine yapılan hizmetlerden dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ettiklerini söylediler."

Başkan Çakır, bir basın mensubunun “Semt konağının, Karakaş Konağı gibi bir akibete uğramaması için gereken planlamalar yapıldı mı?” ve “Bölgede yaşayan vatandaşlardan hayvan yetiştiriciliği yapıldığı yönünde sık sık şikayetler alıyoruz. Bu sorunu giderecek çalışmalarınız var mı?” sorularına başkan Çakır “Evet. Bölgenin dört tarafı açık ve çevre düzenlemesi yapıldı. Akıbeti kesinlikle Karakaş Konağına dönüşmeyecektir. Etrafında ki arsalar Belediyenin mülkiyetinde olduğu için öyle bir sorunla karşılaşmayız. Çağdaş kentlerde yaşamanın bir kuralı vardır. Kente yaşamak isteyen vatandaşlar bu kurallara uymak zorundadır. Kent içerisinde hayvan beslenmez. Eğer hayvan besleyecekse köylerine gitmeleri gerekir. Hayvan yetiştiren vatandaşlarımızı da mağdur etmeden bu sorunu çözeceğiz. Yeşiltepe semti kısa sürede Malatya’nın gözdesi haline gelecek” yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız