SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Artık Dershaneye Gitmelerine Gerek Kalmayacak''

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, yeni dönem çalışmaları kapsamında Liselere Geçiş Sınavları'nda (LGS) önemli değişikliklerin yapılacağını bildirerek, "Sınavı artık düşünebilen ve yorum yapabilen öğrenciler kazanabilecek. Artık çocukların dershaneye gitmesine gerek kalmayacak. Türkiye'de ansiklopedik bilgi aktarılmasını çok abarttık" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Malatya'da Belediye Konferans Salonu'nda yeni eğitim programıyla ilgili olarak konferans verdi. Konferansa Vali Yardımcısı Abdullah Küçük, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, şube müdürleri ile birlikte çok sayıda öğretmen katıldı.

İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, Türk eğitim sisteminin önemli tecrübelerle dolu olduğunu söyleyerek, Türkiye'de batı eğitim programlarıyla çocukların hep ikilemde kaldığını söyledi. Prof. Dr. Özdemir, "Eğitim sistemi çocukları farklılaştırmaktır. Çocuklardaki yaratıcılığı geliştirmek gerekiyor. Eğitim programını ve sistemini kendimiz yazmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'de zamanla Fransa hayranlığının yerine Almanya, Almanya hayranlığının yerini ABD ve ABD hayranlığının yerini AB'nin aldığını söyleyen Prof. Dr. Servet Özdemir, "Başkalarının teknolojilerini alarak gelişmek mümkün değildir" dedi.

Türkiye'deki mevcut eğitim sisteminin nüfusun yüzde 80'inin köyde yaşadığı bir dönemde uygulandığını ve bugün ise nüfusun yüzde 80'inin şehirlerde yaşadığını söyleyen İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, "Eğitim, insanların problem görme ve çözme kapasitesini geliştirmektir. Türkiye'de eğitimin çocuğa bakış açısının değişmesi gerekiyor. Öğretmen anlayışının değişmesi gerekiyor. Ders anlayışının değişmesi gerekiyor. Eğitimin tüm süreçlerinde özelliklede teknolojisindeki değişiklik yapmalıyız" diye konuştu.

"Öğretmen eskiden öğrenciye bilgi aktarıyordu, biz istiyoruz ki öğretmen öğrenciye sorgulama aktarsın" diyen Prof. Dr. Özdemir, "Eğitim iki boyutlu bir iştir. Bir tarafı tekniktir, bir tarafı kültürdür. Kültür millidir, başkalarına benzemek zorunda değiliz. Teknik ise evrenseldir. Dünyadaki tüm teknolojik gelişmeleri alarak çocuklarımıza vermeliyiz" ifadelerini kaydetti.

Yeni başlatılan çalışmalar kapsamında, eğitimde gizli program uygulamasına ağırlık verildiğini vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, "42 tane yeni bina projesi geliştirildi. Bu bina projelerinde bize ait dokular var. Penceresine bakınca bize ait olduğunu görüyoruz. Kapısına bakınca bize ait olduğunu görüyoruz. Bu gizli bir programdır" dedi.

Yeni dönem çalışmaları kapsamında sınavlarda önemli değişikliklerin yapılacağını belirten Prof. Dr. Özdemir, "Sınavlarda bilgiye ait bir soru olmayacak. Sınavı artık düşünebilen ve yorum yapabilen öğrenciler kazanabilecek. Artık çocukların dershaneye gitmesine gerek kalmayacak. Türkiye'de ansiklopedik bilgi aktarılmasını çok abarttık" diye konuştu.

Prof. Dr. Servet Özdemir, kitaplarda Nasrettin Hoca'nın "Parayı veren düdüğü çalar" fıkrasıyla hastasını rehin alan doktorun, "İpe un sermek" fıkrasıyla ipe un seren memurların yetiştirildiğini belirterek, "Aslında bu yönüyle eğitim sistemimiz de hedefimize ulaştık" diyerek espri yaptı.

Özdemir, "Okullar tatil olunca çocuklar seviniyor. Bu durumda hizmet sunan bizler düşünmeliyiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız