SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Dur Deme Zamanı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:25
A- A+ PAYLAŞ

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Malatya Müdürlüğü çalışanları ve memur sendikaları , PTT A.Ş yasa tasarısını yaptığı basın açıklaması ve davul zurna ile protesto etti. 

PTT önünde düzenlenen basın açıklamasına, Memur Sen, Birlik Haber Sen, Haber Sen ve Türk Haber Sen, bazı sivil toplum örgütleri ve partiler de destek verdi.

Türk Haber Sen Malatya Şube Başkanı Akın Çelik basın açıklamasında şunları söyledi: 

“Buradan hükümete sesleniyoruz. Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için, acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi. Dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında resen emekliliğine son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir"

Halka da seslenen Çelik, "Sahibi olduğunuz kamu kuruluşlarını ticarethaneye, sizleri müşteriye, bizleri de pazarlamacıya dönüştüren bu düzene artık hep birlikte dur demenin zamanıdır. Cebinizdeki paraya göz dikenler için hazırlanan bu y asa tasarısına geçit vermeyelim. Daha dün Posta Telgraf Teşkilatı'nı posta taşeron teşkilatına dönüştürenlerin, ellerini ovuşturarak planladıkları özelleştirmeye, yağmaya talana seyirci kalmayalım. Yaklaşık 200 yüz yıl geçmişi olan değerimize PTT’mize sahip çıkalım. Biz Haberleşme hizmet kolunda faaliyet gösteren sendikalar olarak, üyelerimizden aldığımız destek ve güçle bu tasarının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Halkımızı haberdar etmek için bu gün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız. Bu sürtme duyarlı halkımızı mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Daha sonra davul zurna eşliğinde PTT’yi Anonim Şirket haline dönüştüren yasa tasarısı protesto edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız