SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Engel Olmayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:48:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, memurlara toplu sözleşme hakkının ilk kez AKP iktidarları döneminde verildiğini söyledi.

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Memur-Sen Malatya Şubesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çalık, “Daha önce memur sendikaları ayrı ayrı görüşmeler yapar ve hükümetle de ayrı ayrı masaya otururlardı. Buda inanılmaz sıkıntıların yaşanmasına neden olurdu. Şimdi memurlarımıza toplu sözleşme hakkını getirdik. Bu demokratik Türkiye adına çok önemli bir adım oldu. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalarda 2002 yılındaki en düşük memur maaşı 392 TL, 2013’te 887 TL oldu. Artış oranı yüzde 381. 2002’de ortalama memur maaşı 571 iken 2013’te 2 bin 190 TL” ifadesini kullandı.

Torba yasayla 100 bin kişini kadroya geçirildiğini kaydeden Çalık, “Bir torba yasa çıkardık. Ve bu torba yasayla birlikte Türkiye’de herkesin çok ciddi manada beklentileri vardı. 657 sayılı kanunun 46’ncı maddesine göre sözleşmeli olarak çalışan personellerimiz, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49’ncu maddesine göre çalışan personellerimiz ve 4294 sayılı kanuna göre çalışan sağlık personellerimiz olmak üzere toplam 100 bin kişiyi kadroya geçirdik” dedi.

Milletvekili Çalık, torba yasa ile birlikte önemli düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti: 

“28 Şubat mağdurları, özellikle kadın mağdurlarımızla ilgili çok ciddi düzenlemeler yaptık. Başörtüsü mağduru olup, o gün kapının dışına çıkarılan memurlarımızla ilgili 2006 yılında bir düzenleme yapmıştık. Fakat maalesef o düzenlemede 1999 yılı baz alınmıştı. Ve şimdi torba yasa ile yapmış olduğumuz düzenlemeyle 28 Şubat 1997’den itibaren mağdur olan bütün kardeşlerimiz aftan yararlanabilecekler. İkincisi memur adaylarımız vardı. Memurluğu hak etmiş memurlarımız, maalesef yeniden dönüş hakkına sahip değillerdi. Yapmış olduğumuz düzenlemeyle stajyer memurlarımız yeniden memuriyetlerine dönebilecekler. Ve çok önemli bir düzenleme daha yaptık. 40 yaş mağduriyeti yaşayan arkadaşlarımız vardı. Bununla ilgili 35 yaş ÖYP sınırı olarak belirlenmişti. Öğrenciyken üniversiteyi bitiremeyenler, aftan yararlanıp üniversiteye başlıyorlar, üniversitelerini bitiriyorlar. Bu defa da 40 yaş engelline ya da 35 yaş ÖYP engeline takılıyorlardı. Çıkardığımız torba yasayla birlikte hem 35 hem de 40 yaş engelleri 28 Şubat’ta mağdur olan kardeşlerimiz için artık engel olmayacak.”

AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ise, torba yasayla 28 Şubat mağduru memurlar için önemli düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.

Memur-Sen Malatya Temsilcisi Kerem Yıldırım da, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan düzenlemeler için teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız