SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Eskisi Gibi Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Sami Payza, “Birlikte yönetim ya da teknik adıyla ‘yönetişim’ bilincine sahip kentlerin avantajlı olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu evrensel gerçeği Malatya'ya uyarladığımız zaman, büyükşehir olgusunun içini de tam anlamıyla doldurmuş oluruz” dedi. 

MTSO’nun dergisi Malatya Oda’ya açıklama yapan MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, “Son yıllardaki Türkiye'ye baktığımızda çok şeyin değiştiğini görüyoruz. Politikadan eğitime, ekonomiden sosyal değişime kadar birçok alanda Türkiye artık eskisi gibi değil. Sadece devletin değil, Anadolu'da bulunan tüm yerel idarecilerin, STK'ların hatta sıradan vatandaşların da bakış açılarında önemli değişimler yaşandı. Sahip olduğu dinamikler açısından aslında bu değişime çoktan beri hazır olan Türkiye, artık ekonomik ve sosyal karamsarlığını bir kenara bırakarak alması gereken riskleri fazlasıyla alarak, ‘milli bir hedef’ haline gelen 2023'e doğru ilerliyor. Bu pencereden baktığımızda 2013 yılı, Türkiye için her açıdan büyük önem taşımaktadır. Dünyanın kaos yaşadığı bir dönemde, Türkiye'nin birkaç puanlık da olsa büyümesinin yerel yöneticiler tarafından da iyi okunması gerektiğini düşünenlerdenim. Zira, ülkenin büyümesi artık yerel olguların evrenselleşmesi anlamına gelmektedir. İşte bu noktada yerel yönetim kavramı son yıllarda daha büyük önem taşımaktadır. Birlikte yönetim ya da teknik adıyla ‘yönetişim’ bilincine sahip kentlerin avantajlı olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu evrensel gerçeği Malatya'ya uyarladığımız zaman, büyükşehir olgusunun içini de tam anlamıyla doldurmuş oluruz” ifadelerini kullandı.

“Hiç şüphe yok ki 2013 yılı Malatya açısından da yukarıda saydığım nedenlerden dolayı büyük önem taşımaktadır. Büyükşehir unvanı ile birlikte, Malatya artık daha göz önünde olacaktır. Bu gerçek; Malatya'nın büyümesine, ilerlemesine katkısı olan kurum ve kuruluşlara farklı bir misyon yüklemiştir. 2013 yılı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Zira odamız bu yıl 90. yaşını kutlayacaktır. 90 yıldan beri az ya da çok, eksik ya da fazla şehrine hizmet eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, önce kentinin sonra ülkesinin 2023 yılı hedeflerine taşıması açısından üstlendiği misyonun fazlasıyla farkındadır” diyen Payza, daha sonra şunları belirtti:

“Malatya'nın önemli sivil toplum örgütlerinden birini de Malatya Ticaret ve Sanayi Odası oluşturmaktadır. Her biri kendi sektörünün sorun ve beklentilerini fazlasıyla bilen üyelerden oluşan meclisimiz, Türkiye gerçeklerine paralel bir şekilde sorumluluklarını yerine getirmektedir. Her ay bir araya gelen meclisimiz bugüne kadar ülke ve şehir sorunlarına kayıtsız kalmayarak ‘toplumsal bilinç ve toplumsal birlikteliğin’ oluşumuna önemli katkıda bulunmaktadır. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de her türlü özveride bulunarak, hiçbir maddi beklenti içine girmeden, sektörlerini en iyi şekilde temsil etmeye çalışan, ülkemizin ve şehrimizin gelişimine her zaman katkıda bulunan değerli meclis üyelerimizin bu yaklaşımı takdire şayandır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız