SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Evrak Koşturmacası Yok!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:11:39
'Artık Evrak Koşturmacası Yok!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde günlerce hatta aylarca süren evrak takip koşturmacasına son verecek bir uygulama başlatıldığı bildirildi. Bir dilekçe ile vatandaşların talebi müdürlük çalışanlarınca yerine getirilecek. Yaklaşık 3 ay önce deneme amaçlı başlatılan sistem yeni yılın ilk günlerinden itibaren kesintisiz hizmet vermeye başladı. 

Konu ile ilgili bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, “Müdürlük olarak vatandaşa kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmanın arayışı sonucu uygulamaya koyduğumuz sistem ile vatandaşlar artık günlerce hatta aylarca belediyeye gelip gitmeyecek. Evrak kayıttan imar durumuna, inşaat projelerin incelenmesinden inşaat ruhsatlarına, yapı kullanma izin belgesinden yapı denetimine, zemin etüdünden kaçak inşaat ihbarına kadar vatandaşın tüm talepleri müdürlük çalışanlarınca takip edilecek ve en kısa sürede sonuçtan vatandaş bilgilendirecek” diyerek vatandaşa büyük kolaylıklar sağlamasının yanı sıra, vatandaş adına belediyede iş takipçiliği yapan aracıların da önüne geçilmesini sağladıklarını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız