SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Halktan Korkan Devlet Yok'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:19:03
'Artık Halktan Korkan Devlet Yok'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Eyüp Sağlam, Yerel Yönetimler Başkanı Nevzat Diri ve partililer 14 bölge milletvekilli ve 14 il başkanı ile beraber Güneydoğu Bölgesi’nde Şırnak, Silopi ve Cizre’yi  ziyaret ettiler.

Diyarbakır’da Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’nin katılımı ile ‘teşkilat toplantısı’ yapıldı. Diyarbakır’dan sonra Şırnak’a geçen heyet burada esnaf ziyareti yaparak bölge halkıyla sohbet etti.  

AKP Malatya İl teşkilatı Şırnak’tan sonra AKP Ordu Milletvekili – Malatya Koordinatörü Fatih Han Ünal’ın da katılımı ile Silopi’ye giderek bir dizi temaslarda bulundu. Silopi merkez ve köylerini gezen AK Parti Malatya teşkilatı burada vatandaşlarla bir araya gelerek özellikle çözüm sürecine bölge halkının bakışını analiz etmek için vatandaşlarla buluştu.

Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, bölge halkının süreci desteklediğini ve umutlu olduğunu belirtti. Tüfenkci, "Devlet yıllardır bölgeyi ihmal ederek bölge halkına gerekli hassasiyeti göstermemiştir. Burada ki vatandaşlarımız yıllarca hep terörün baskısı, zulmü altında kalarak bir çok acı çekti. AK Parti iktidarı olarak göreve başladığımızda bölge halkının bizden tek isteği OHAL’in kaldırılmasıydı. Biz iktidara geldiğimiz ilk yılda OHAL’İ kaldırarak halkımıza rahat bir nefes aldırdık. Bugün geldiğimiz nokta ise 2002 yılından çok farklı. Türkiye’nin geldiği nokta dünden çok farklı. Artık halkından, insanından korkan bir devlet yok. Bugün buralara kadar gelip kardeşlerimizle kucaklaşabiliyorsak bu Sayın Başbakanımızın cesaretiyle , AK Parti kadrolarının cesaretiyle sağlanmıştır. 

Bizim temel politikamız ve önceliğimiz artık bu kanın durması, anaların gözyaşının durması, bir tek evladımızın dahi yitirmeden, Anadolu’da bütün kimliklerin, bütün inançların devlet nezdinde eşit olduğunu, kimsenin kimseden üstünlüğü ve ayrı gayrılığı olmadığını, bu topraklarda herkesin özgürce yaşamını idame ettirmesini sağlamaktır. 

Bugün Diyarbakırdayız, Şırnaktayız, Silopideyiz burada halkımızla vatandaşımızla bir aradayız ve bizden istedikleri şey artık terörün bitmesi. Hasbihal ettiğimiz her vatandaşımız çözüme, barış sürecine destek verdiğiniz, AK Parti’ye, Başbakanımıza güvendiklerini  ve süreçten umutlu olduklarını görüyoruz. İnsanlarımız çatışmadan, kandan, gözyaşından bıkmış ve bir an önce bunun sonlanmasından yana. Biz burada konuştuğumuz her vatandaşımız Başbakanımızın ‘tek devlet, tek millet, tek bayrak’ söylemini benimsemiş, Anadolu’da tüm kimliklerin barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşamayı benimsemiş bir halk profili görüyoruz. Biz bu ziyaretimiz esnasında, Türkiye halkları arasında özünde hiçbir sorunun olmadığını, herkes birlikten, beraberlikten yana olduğunu bir kez daha gördük. AK Parti iktidarı olarak, geçmişte yapılan yanlışlardan, yaşanan acı olaylardan ders çıkartarak, şehit analarını da incitmeden tüm hassasiyeti gözeterek, Türkiye olarak geleceğe daha sağlam, daha emin adımlarla yürüyüp bölgesinde ve dünyada daha istikrarlı ve güçlü bir Türkiye inşası için tüm gayretimizle çalışacağız." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız