SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Herkes Gidebiliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:19:52
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Japonya ve Güney Kore’ye yönelik yapılan tanıtım çalışmaları nedeniyle bu yıl Nemrut Dağı’na önemli bir turistin gelmesini beklediklerini söyledi. 

Kültür ve Turizm Haftası nedeniyle Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, “Yapmış olduğumuz bu çalışmalar sonucu 2013 yılı içerisinde sevindirici gelişmeler yaşadık. İlk kez 2 bölgemiz kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi. 20 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararına göre artık Hekimhan Yamadağı ile Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim bölgesi ilan edildi. Bakanlığımızın bu bölgeleri ilan etmesiyle yıllar içerisinde yörede önemli kültür ve turizm faaliyetlerini gerçekleştirilebilecek, bu faaliyetler yatırımlar destek görecek” dedi.

Özbay, Malatya’nın önemli kültür ve turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade ederek, Nemrut Dağı yoluna yapılan yatırımlarla önemli bir süreç yaşandığını aktardı. Özbay, “Nemrut Dağı’na uzanan yaklaşık 100 kilometrelik yolun standartlara uygun hale getirilmesiyle ulaşım eskiye oranla çok kolaylaştı, rahatladı. Artık herkes özel aracıyla da Nemrut’a gidebiliyor. Bu sayede Nemrut’a giden turist sayısında artış oldu. Geçen yıl Malatya’nın ve Nemrut Dağı’nın Japonya ve Güney Kore pazarında tanıtılması amacıyla Fırat Kalkınma Ajansı'yla ortak bir çalışma yürüttük. Bu kapsamda yapılan çalışmalar nedeniyle bu sezondan itibaren önemli bir dönüşümün olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Törende düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Yaren Beste Çağlakpınar (Maraşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi), ikinci olan Emre Coşkun (Malatya Lisesi) ve üçüncü olan Sedanur Artunç (Niyazi Misri Sosyal Bilimler Lisesi), resim yarışmasında birinci olan Selim Özdemir (A. Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi), ikinci olan İbrahim Acar (A. Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi) ve üçüncü olan Aliseydi Kösem’e (A. Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi) ödülleri protokol üyelerince verildi.

Törende slayt gösterisi yapılırken, mini bir konser gerçekleştirildi.

Törene Vali Yardımcısı Abdullah Öztoprak, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdulkadir Gündem, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay ile birlikte kalabalık bir topluluk ve öğrenciler katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız