SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Kadın Hareketi Var'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Grubunu ziyaret etti. TSO toplantı salonunda gerçekleşen ve TSO başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, aynı zamanda Girişimci İş Kadınları Derneği başkanı da olan Girişimci İş Kadınlar Gurubu başkanı Nursel Gökçe ile üyelerin katıldığı toplantıda Milletvekili Çalık “Kadınlarımızın da artık ekonomik anlamda ön planda olması zamanı gelmiştir" dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Kadın Grubu başkanı Gökçe “Son dönemlerde kadınlarımız sosyal anlamda bir çok aktiviteleri ile ön planda yer alıyor. Kadınlarımızın ekonomik anlamda da ilimizdeki yerini alması için sürdürdüğümüz çalışmalarda son aşamaya gelindi. Malatya’da artık bir kadın hareketi var” diye konuştu.

TSO Başkanı Erkoç ise “Oda olarak kadınlarımız ve gençlerimizin ekonomik anlamda önünün açılması ve girişimcilik ruhunun ortaya çıkarılması amacıyla bünyemizde Kadın ve Genç Girişimciler gruplarını kurduk. Kadınlarımızın ön planda olması anlayışından hareketle kadınlarımızın tüm çalışmalarını destekleyeceğiz. Ama maalesef Malatya’da girişimci kadınlarımızın sayısı yeterli değil. Oda olarak bu sayıyı da artırma yönünde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Milletvekili Çalık da,“ Kadınların eksik olduğu yerin muhakkak bir bacağı eksiktir. Artık kadınlar olarak ticarette artık biz de varız diyoruz. Yasa ve yönetmelikler çıkararak onların önünü açıyoruz. Ama bu yeterli değil. Kadınlarımız, ticari hayatta da söz sahibi olması için evde gösterdiği başarıyı ticari ve sosyal hayatta da göstermeli. Bunun için oda başkanımızdan program, proje, teşvik paketleri gibi etkinliklerden kadınlara bir ayrıcalık yaparak onları bilgilendirmeleri yönünde bir ayrıcalık talep ediyorum.” dedi ve şöyle devam etti:

"Hükümet olarak 2009’da sona eren teşvik paketinin devamı yönünde karar alındı. Bu ilimiz ekonomisi açısından çok önemli bir karardır. Böylece aralarında ilimizin de bulunduğu bölgelerde SSK primi devlet tarafından karşılanacak."

Bir basın mensubunun “Teşvik kapsamında olmasına rağmen ilimizin 66 Sanayicisinin 2009 yılında TEDAŞ’a 32 milyon TL (32 trilyon lira) borcu var. Teşvik paketinden enerji desteğinin kaldırılmasıyla bu sanayicilerimizi olumsuz etkilemeyecek mi?” şeklindeki sorusunu Çalık,“ Enerji desteği üretim için çok önemli ama haksız rekabet yarattığı için teşvik paketinden kaldırıldı. Ama SSK desteği de çok önemli.” yanıtını verdi.

GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ'NE ZİYARET..
Bu arada AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, İl Özel İdaresi İş Merkezi'ndeki Kadın Girişimciler Derneği'ni ziyaret etti.

Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Yıldırım Özceyhan, yaptığı konuşmada, "Her ortamda bizlerin yanında olan vekilimize teşekkür ediyoruz. Sizlerin de destekleriyle kadınlarımız burada açtıkları işyerlerinde çok daha büyük ve güzel işler başaracaklar" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise, "İl Özel İdaresi İş Merkezi'nde işyerleri açan kadın kardeşlerimizin güzel ürünlerini satışa sunuyorlar. Kadınlarımıza iktidarımız döneminde birçok imkanlar sağlandı. Ellerine sağlık" diyerek" daha sonra hükümetin kadınlarla ilgili yaptığı çalışmaları şöyle dile getirdi:

"Küçük ve Orta Büyüklükdeki İşletmeler (KOBİ) kanalıyla da destekler kadınlara veriyoruz. Bu işletmeleri organize sanayi bölgelerine taşıyabilirsek daha iyi olacak. Bunun için biraz daha yüreğe ihtiyacımız var. Hükümetimiz sanayide kadın istihdamını arttırmak için çalışmalar yaptı. İşletmeler kadın işçi çalıştırırlarsa, 5 yıl sigorta primlerini devlet ödeme kararı aldı. Bununla birlikte, doğum izinlerini arttırdık."

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız