SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Artık Köprüleri Var

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da vatandaşların ulaşımları için TCDD köprüsünü kullanmalarından dolayı 4 kişinin hayatını kaybettiği köye, ulaşımlarını sağlayabilmeleri için yeni bir köprü yapıldı.

Yazıhan İlçesi'ne bağlı Sarsap Köyü'ne yaptırılan köprü için açılış töreni düzenlendi. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli, İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Çelik ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya, Yazıhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Numan Öksüz, AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, bazı belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplam 180 bin YTL'ye mal olan köprünün açılışında konuşan Sarsap Köyü Muhtarı Cemil Kaya, daha önce ulaşım için TCDD'ye ait köprüyü kullanmalarından dolayı 4 vatandaşın tren çarpması sonucu hayatını kaybettiğini, 2 kişinin yaralandığını ve çok sayıda da hayvanı da "trenin kestiğini" söyledi. Kaya, köprü ile can ve mal güvenliklerine yönelik bir tehlikenin ortadan kalktığını belirtti ve teşekkür etti.

Yazıhan Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli, Köydes Projesi kapsamında ilçeye 3 milyon YTL ödenek gönderildiğini bunun 1 milyon YTL'sinin yol ve köprü yapımında kullanıldığını kaydetti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan'da Köydes kapsamında kanalizasyon ve içme suyu projelerini 2007 yılında da devam edeceğini ifade etti.

Köydes ile köylerdeki alt yapı sorunlarının çözümünün amaçlandığını ve önemli çalışmaların yapıldığını anlatan Vali Halil İbrahim Daşöz, konuşması sonrasında köydeki öğrencilerle birlikte köprünü açılış kurdelesini kesti.
Vali Daşöz ve beraberindekiler, daha sonra Boztepe Barajı inşaat alanında da inceleme yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız