SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Kubbe Geçilebiliyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Öz Pütürgeliler Derneği Pütürge'ye baz istasyonu kurulması nedeniyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Öz Pütürgeliler Derneği Başkanı Necati Çelebi'nin organize ettiği toplantıya Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz, AKP Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "Artık her şeyde durmak yok, yola devam ediyoruz. Yollar açılıyor, havaalanları açılıyor, havayolları açılıyor. Teknolojik olarak, fiziki olarak insanımızın her türlü ihtiyacı gideriliyor. Ama bunun yanında iletişim de bir ihtiyaçtır. İnsanların her türlü bilgiye ve habere anında ulaşması gerekiyor. Bu çerçevede özellikle Kubbe Dağı geçişlerinde GSM hatlarımız çekmiyordu. Ben baz istasyonu kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık Kubbe Dağı'ndan geçerken de orası açılmış olacak" dedi.

Öz, alternatif bir yol oluşturulduğuna dikkat çekerek, "Kubbe Dağı aşılmaz, geçilmez diyorduk. Biz "Kubbe geçilecek" dedik. Tabi geçilecek derken 15-20 kilometre tünel yaparak geçme imkanımız yok. Bu ülkenin kaynakları 15-20 kilometre tünel yapmaya müsait değil. Ama oranın rehabilitesine başladık, 15 milyon TL para harcandı. Ama karda, kışta, tipide oradaki insanlarımızın mağdur edilmemesi noktasında alternatif bir güzergah başlattık. Kale üzerinden Bakımlı'ya giden bir yol. Ve yol bu sene kullanıldı. Yolumuz tam bitmeden kullanıldı. 2011 yılında eksikler giderilecek" diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizin özellikle deprem bölgesinde olması nedeniyle ve depremde evleri zarar gören vatandaşlarımıza ev yapımında katkı verilmesi noktasında tam 8 milyon 700 bin TL gönderdik. 48 tanede Malatya Merkez Yeşiltepe Mahallesi'nde yapılıyor. Onları da vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Çalışmaları yaparken yürekten yapıyoruz. O yollardan geçerken atalarımıza, dedelerimize rahmet okursanız bizim için en büyük kazanç bu olacaktır.
Pütürge'ye giderken; 'O yoldan geçmeden kulaklarınız o yolda donmadan, buz tutmadan ben Pütürgeliyim kimse diyemez' diyorduk. Ve binlerce şükürler olsun. Şu an 94 kilometrelik yol güzergahımızın yapım işleri tamamlandı ve artık Kubbe dağı geçilebiliyor" şeklinde konuştu.

Öz Pütürgeliler Derneği Başkanı Necati Çelebi de, "Ulaşımda çok sıkıntılar çektik. Ulaşım sorunumuz bitti, iletişim sıkıntılarımız başladı. Özel bir GSM şirketinin yetkilileri Pütürge'mize bir baz istasyonu kurdu. Bizde şirket yetkililerimizi, vekillerimizle birlikte buraya davet ettik. Hem şirket yetkililerimizi onura etmek hem de bir araya gelmek için bu organizasyonu tertip ettik" dedi.

Etkinlikte, Pütürge'ye baz istasyonu kuran özel GSM şirketi yetkililerine plaket verilirken, Öz Pütürgeliler Derneği Başkanı Necati Çelebi, AKP Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık'a sorunlarla ilgili birer dosya sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız