SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık 'Malatya Modeli' Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:13:30
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce Kale, Arapgir, Darende ve Hekimhan ilçelerinde toplanan İnönü Üniversitesi Senatosu, bu defa Kuluncak’ta toplandı.

Kasım ayı toplantısını Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik başkanlığında Kuluncak ilçesinde gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Senatosu, gündemindeki konuları görüştü. Senato toplantısından sonra ise İnönü Üniversitesi Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantılardan sonra Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve Senatörler, Kuluncak Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına ziyarette bulundular. Kaymakam Tolga Özdemir ve Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, İnönü Üniversitesi Senatosunun Kuluncak’ta toplanmasından dolayı yaşadıkları memnuniyeti dile getirdiler. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in öncülüğünde başlayan Senato toplantılarının her ay farklı bir ilçede yapılması kararının, üniversite-şehir kaynaşması açısından önemli olduğunu belirten Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Boyraz, bu tür organizasyonların kendilerini onurlandırdığını belirterek maden kaynakları açısından önemli bir zenginliğe sahip olan Kuluncak ilçesinde, Üniversitenin saygın senatosunu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İnönü Üniversitesinin, eğitim, öğretim, bilim ve sağlığın yanı sıra, sosyal sorumluluk konusunda da önemli projeleri hayata geçirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, göreve geldiği günden itibaren gerek üniversite-halk kaynaşması gerekse Malatyalı hayırsever işadamlarının Üniversiteye katkı sağlamaları noktasında gayret gösterdiğini söyledi. Özellikle işadamları ile geliştirdikleri iyi ilişkiler neticesinde işadamlarının Üniversitelerine sağladıkları katkıların artık “Malatya Modeli” olarak adlandırıldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çelik, hayata geçirdikleri Güneş Enerjisi Santrali, Hastane Oteli, Karaciğer Nakli Hastanesi gibi projelerle ilklere imza attıklarını ifade etti. Kuluncak’ta gördükleri yakın ilgi nedeniyle İnönü Üniversitesi Senatosu adına Kuluncak Kaymakamına ve Belediye Başkanına teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Boyraz tarafından Kuluncak’ın girişimci kadınları tarafından yapılan işlemeli bakır tabak ve vazo hediye edildi.

Ziyaretlerin ardından Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve senatörler Diyarbakır’da şehit edilen Malatya Kuluncaklı uzman çavuş Beytullah Tercan’ın cenaze törenine de katıldılar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız