SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Malatya'da da Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Beydağı Sosyal Güvenlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İnönü Caddesi'nde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının yanında hizmete sunulan Beydağı Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Türkiye'de 72 milyon insandan yarısından fazlasını ilgilendiren SGK'nın önemini anlattı. Vali Daşöz, "Çağdaşlığın en önemli hizmetlerinden ve olmazsa olmazlarından olan sosyal güvenlik hizmetinin vatandaşların ayağına götürülmesi için Yeşilyurt, Darende, Hekimhan ve Doğanşehir ilçelerinde de merkezlerin açılması planlandı" dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Öznur Çalık da konuşmasında, AKP iktidarının birçok alanda reformlar yaptığı gibi sosyal güvenlik alanında da yenilikler gerçekleştirdiğini ifade etti. Çalık, "Bilindiği gibi sosyal güvenlik reformu çerçevesinde 18 yaşına kadar herkes ister güvencesi olsun isterse olmasın sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanıyor. Türkiye'de 35 milyon civarında ve Malatya'da ise 400 bine yakın kişiyi ilgilendiren sosyal güvenlik hizmeti ilçelerde dahi verilmeye başlandı. Önceden sağlık kuruluşları ve eczanelerle ilgili ödemeler Kayseri'den yapılıyordu. Sosyal güvenlik merkezi kurulmasıyla artık ödemeler Malatya'dan yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, son dönemlerde sağlık alanında yaşanan gelişmelerin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "İnsana değer verecekseniz, öncelikle sağlığına önem vermek zorundasınız. Daha önce de değişik yapılar içinde olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun merkezler açarak vatandaşa daha rahat hizmet verilecek olması önemli bir gelişmedir" diye konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Malatya İl Müdürü Metin Sümer de konuşmasında, Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde toplanmasıyla kaliteli ve verimli hizmetin amaçlandığını bildirdi.

Sümer, büyük ilçelere de merkezin açılıp, hizmeti vatandaşın ayağına götürüleceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek Beydağı Sosyal Güvenlik Merkezi törenle hizmete sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız