SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Artık Polikliniği de Var

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Poliklinikleri düzenlenen törenle hizmete girdi. Diş Polikliniğinde yarından itibaren hasta kabulüne başlanacağı kaydedildi.

AÇILIŞ TÖRENİ..
Oral Diyagnoz ve Radyoloji(İlk Muayene), diş hastalıkları tedavisi, Ortodonti (Tel takma), diş protez bölümü, Pedodonti (çocuk), çene cerrahisi ve Periodontoloji (Diş taşları ve diş lekeleri temizleme) gibi tüm tedavi hizmetlerinin bulunması nedeniyle hastaların Sivas, Diyarbakır, Kayseri gibi illere gitmek zorunda kalmayacağı belirtildi.

Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki törene Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Üşümez, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Yılmaz ile çok sayıda daire müdürü ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya dışında tüm bölgeye hitap edecek diş polikliniği açtıklarını söyledi.

Vali Ulvi Saran ise, böylesine bir hizmetin Malatya’ya daha büyük değer katacağını belirtti.

FINDIKLI'NIN SÖZLERİ..
Eski rektör Fatih Hilmioğlu döneminde sekiz yıl boyunca başta kadro kanunu olmak üzere üniversitenin birçok sorununun çözülmesi için gayret göstermeyerek büyük sıkıntıların yaşanmasına neden olan siyasi kadronun bu dönemdeki "resmi" yüzlerinden biri olan milletvekili Mücahit Fındıklı'nın, ‘Milletvekillerinin desteklediği’ söylemleri altında rektör seçilen Cemil Çelik döneminde, önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etmesi dikkat çekti.

Mevcut rektör Cemil Çelik'in bile Hilmioğlu döneminde kampüsteki "fiziki" gelişme için zaman zaman Hilmioğlu'nun hakkını teslim ettiği bilinirken, AKP’nin diğer vekilleri gibi Hilmioğlu dönemini yok sayan, bu dönemde üniversitenin gerek fiziki alt yapısındaki gelişmelerini, gerekse akademik başarılarını görmezden geldiği gözlenen Fındıklı “Son bir yıldır üniversitede çok önemli gelişmeleri hep birlikte gözlüyoruz. Maddi ve manevi olarak her zaman üniversitemizin yanında olacağız” diye konuştu.

Fındıklı'nın TSO başkanı olduğu dönemde, ortağı olduğu firmanın üniversitede iş yapması nedeniyle, Hilmioğlu'na o dönem hiçbir eleştiri yapmadığı bilinirken, Hilmioğlu'nun ardından "ismen suçlamadan" yaptığı bu yorumlar dikkat çekti.

Polikliniğinin açılışı yapılan Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili karar eski rektör Fatih Hilmioğlu'nun girişimleri sonucu 2000 yılında YÖK ve 2001 yılında da Bülent Ecevit başbakanlığındaki Bakanlar Kurulu'ndan çıkarak Resmi Gazete'de yayınlanmış, ancak "bilinen" nedenlerle 8 yıl süreyle kadro ve ödenek tahsisi yapılmadığı için açılamamıştı. Rektör değiştikten sonra açılmanın önündeki engeller kaldırılmış, fakülte ilk kez bu yıl öğrenci almıştı.

PASTAYLA AÇILIŞ..
Yapılan konuşmaların ardından davetliler hep birlikte yaş pasta kesti.

Öte yandan açılış törenindeki organizasyon eksikliklerinin yanı sıra, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in konuşmasında Diş Hekimliği Fakültesi ve Polikliniklerine ilişkin hiçbir bilginin yer almaması dikkat çekti.

NELER YAPILABİLECEK?
Töreni izleyen basın mensuplarına, vatandaşın fakülte ve polikliniklerle ilgili merak edecekleri bilgiyi Yrd. Doç. Dr. Fuat Ahmetoğlu verdi.

Diş ve diş eti hastalıklarına ilişkin tüm tedavi hizmetlerinin son teknolojik tıbbi cihazlarla verilebileceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Fuat Ahmetoğlu şu bilgileri aktardı:

“İnönü Üniversitesi Dış Hekimliği Fakültesi Diş Polikliniklerinde, İlk muayene, Diş Hastalıkları ve tedavi bölümü, Ordotondi bölümü, Protez bölümü, Pedodonti (Çocuk) bölümü, Çene cerrahisi bölümü, Periodontoloji (Diş eti) hastalıkları bölümü olmak üzere 7 ayrı anabilim dalında diş hastalarına hizmet verilecek. Poliklinikte toplam 33 ayrı hasta ünitesi bulunuyor. Bu sayı 1 yıl içinde 2 katına çıkartılacak. Toplam öğretim sayısı 13 olan fakülteye 4 yeni öğretim üyesi daha atanacak. İnönü Üniversitesi Dış Hekimliği Fakültesi Diş Polikliniklerine gelen bir hasta, diş sağlığı ile ilgili tüm tedavi hizmetlerinden yararlanabilecek. Poliklinikte, hastalara dijital otomosyon hizmeti verilecek. Diş filmi çekilen hastanın filmi eline verilmek yerine, otomosyon ortamında görülebilecek. Gelen her hastanın 1 tane hasta tanıtım kartı verilecek. Hasta polikliniğe gittiğinde kartını vererek randevu alabilecek. Polikliniklerimiz, yarından itibaren hasta kabulüne başlayacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız