SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Artık Profesyonel Yetiştiriciler

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da, "Mevsimlik Çiçek Yetiştirme Kursu" sonunda kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamına alınması ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Mevsimlik Çiçek Yetiştirme Kursu" tamamlandı. Kurum idari saha içinde kurulan serada 4 aylık uygulama eğitiminden geçirilen 30 bayana mevsimlik çiçek yetiştirme kursu verildikten sonra sertifikaları törenle verildi.

Yapılan sertifika törenine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, İŞKUR Müdürü Durmuş Doğan, Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Turan Özkan, Malatya Valiliği SODES proje görevlileri, Hekimhan İl Meclis Üyesi Nebi Yiğit,İl Özel İdaresi birim müdürleri ve kursiyerler katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er yaptığı konuşmada, "Kurum kuruluşlar ve müteşebbis sahibi insanlar bu boşluğu görüp ekonomiye katkı sunacak yeni bir sektörde çalışma yaparlar. Profesyonel çiçek yetiştiricisi olarak sertifika alan bu kişilerde boşta kalmamış olur. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum ''dedi.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Haluk Şener ise "Malatya'da bulunan kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte çeşitli çiçekler yetiştirilmekte olan seramızda yaklaşık dört aydır kurs verildi. Otuz kursiyerimiz bu kursu başarı ile tamamladı. SODES projeleri kapsamında olan bu çalışma neticesinde kursiyerlerimize sertifikalarını vermek için burada bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Proje ortağı olan Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yılmaz da, ''Malatya'nın görünümü değişti. Cadde ve sokaklarımızda göze çarpan güzellikler meydana getirdik. İnsanların psikolojik olarak rahatlamaya ihtiyacı var. Çevresinde güzel olan her şeyi görmek istiyor. Çünkü çiçekçiliğin modern toplumlarda önemi gittikçe artmaya başladı. Malatya'ya güzel bir çehre kazandırmak için yapılan çalışmalarda kullanılan çiçeklerin bir kısmını dışarıdaki illerden satın almak zorunda kalıyoruz. Bu kurstaki arkadaşlar kendi seralarını kurarak ekonomiye katkı sunarlarsa bizde çiçekleri bunlardan alırız'' şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra kursiyerlere sertifikaları yetkililer tarafından verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız