SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Sabrımız Taştı..'

A- A+ PAYLAŞ

Bölücü terör örgütü saldırıları sonucu aralarında Malatyalı astsubayın da bulunduğu askerlerin şehit edilmelerine üniversiteden ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)ile Eğitim İş Sendikası Malatya Şubesi'nden tepki geldi.

REKTÖRÜN AÇIKLAMASI..
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, askerlere yapılan saldırının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Bilindiği üzere 07.10.2007 tarihinde Şırnak’ta terör örgütü mensuplarının haince saldırısı sonucunda ikisi astsubay 13 askerimiz şehit edilmiş, 3 askerimiz yaralanmış; ayrıca bugün de iki askerimiz şehit edilmiş, üç askerimiz de yaralanmıştır.

Son yıllarda dış güçlerin de etkisiyle teröristlerle askeri yönden mücadelede gereken siyasi kararlılığın gösterilememiş olması, bu mücadelede verilen şehit ve gazi sayısının her geçen gün artmasına neden olmaktadır.

Öte yandan ne yazık ki “terörle mücadele”, uzun yıllardır, büyük bir yanlışlıkla “teröristle mücadele” olarak değerlendirilmiş ve bu iş de adeta sadece Türk Silahlı Kuvvetlerine bırakılmıştır.

Oysa teröristle mücadele, terörle mücadelenin sadece bir boyutudur. Diğer çok önemli boyut ise bölgede terörü besleyen eğitimsel, ekonomik, sosyal ve fiziki koşulların düzeltilmesidir. Bugüne kadar söz konusu koşulların düzeltilmesine yönelik olarak çok yönlü bilimsel çalışmaların yapılması ve ortaya çıkan çözüm önerilerinin siyasal iktidarlar tarafından uygulanması gerekirdi. Terörle mücadelenin 20 yıldan fazla bir süreden beri devam etmesi, bu anlamda da bir siyasi kararlılığın gösterilmediğini ortaya koymaktadır.

Hem daha etkin bir askeri mücadele için hem de bölgede terörü besleyen koşulların düzeltilmesi için gereken siyasi kararlılığı siyasi gelecek kaygısıyla ve uluslararası güçlerin etkisiyle gösteremeyenler ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmeyenler, Türk Ulusunun temiz vicdanında elbette değerlendirilmektedir.

Bugüne kadar terörle mücadelede kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Tanrıdan rahmet, başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere Ulusumuza ve şehit yakınlarına başsağlığı ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

"ADRES BELLİ.."
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir'in açıklaması da şöyle:

"Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğimize, 07 EKİM 2007 tarihinde terör örgütü PKK militanı katiller tarafından yapılan bir saldırıda, 13 Silahlı Kuvvetler mensubu, yiğit evladımız şehit edilmiştir.

Evlatlarımızın katillerinin adresleri bellidir. Bu hain çetenin hamileri TBM Meclisi çatısı altına kadar girebilmişlerdir.

Yıllardır katillerin sırtlarını sıvazlayanlar, teröristlere ‘kardeşlerimiz’ diyerek PKK sözcülüğü yapanlar, TSK’ya dil uzatacak kadar ihanet içinde bulunan iç ve dış mihrakların Soylu Türk ulusuna karşı açık savaş yürütmektedirler.

Alt Kimlik –Üst kimlik diye etnik ayrıştırma siyaseti güdenler, AB uyum yasaları adı altında bölücülüğün yasal zeminini hazırlayanlar, Türk silahlı Kuvvetlerinin Irak ın kuzeyine girmesine TBMM’de engel olanlar; eli kanlı katiller ve onlara “kardeşlerimiz” diyenlerin suç ortağıdırlar.

Terördeki amaç Türkiye Cumhuriyeti’nin direnç noktalarını zayıflatmak ve kırmaktır. Emperyalist güçler ve işbirlikçi uşakları, geçmişte bu emellerine ulaşamadılar, gelecekte de ulaşamayacaklardır. Türk Ulusu dışardan ve içerden tezgâhlanan bu kirli oyunları anlayacak ve bozacak yetiye, deneyime sahiptir, Terörizm bazı ülkeler tarafından bölgede dış politika aracı olarak kullanılmaktadır. Bunlar etnik ve dini ayrımcılığı silah olarak kullanmaktadırlar. Bu amaçla terör örgütlerinden, kimi aydınlara ve sivil toplum örgütlerine kadar her türlü aracı maşa olarak kullanmaya devam etmektedirler.

Türk halkı artık bu ülkelerin bölgedeki eylemlerini çok iyi biliyor.

Şehitlerimiz bizim rahat uyumamız ve vatanın bölünmemesi için her canlının en kıymetli varlığı olan canını verirken, Türk halkının terör belası karşısında duyarsız kalması ve soyutlanması imkânsızdır.

Artık sabrımız taşmıştır. Alıştırıldığımız içi boş sözcükler değil, Başta yöneticilerimiz olmak üzere tüm siyasi kurumları görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Yoksa bu akan kan kendilerini de boğacaktır.

Yurt savunmasında şehit olan askerlerimize tanrıdan rahmet ve ailelerine, ulusumuza başsağlığı diliyoruz."

EĞİTİM İŞ..
Bu arada Eğitim İş Malatya Şube Sekreteri Esari Bayer de, "7 Ekim 2007 günü Şırnak’ta 13 askerimiz bölücü terör örgütünün hain pususunda şehit oldu.Şehitlerimize tanrıdan rahmet,yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyoruz.

Emperyalizmin eli kanlı uşakları son zamanlarda büsbütün azgınlaşmış bulunmaktadır.Yıllardır telaffuz edilen Türkiye’yi Yugoslavlaştırma planların uzantısı olarak coğrafyamızın değiştirilmesi niyetleri pervasızca dile getirilmektedir.Atatürk’ün kurduğu bu ülkenin Yugoslavya’ya,Irak’a benzemediğini er geç anlayacaklardır.Ülkemizin birlik ve beraberliğine ve bütünlüğüne yönelik bu saldırıları nefret ve şiddetle kınıyoruz.

Türk Milleti,emperyalistlerin ve uşaklarının yeryüzündeki insanlık dışı emellerini,dün olduğu gibi bugünde ortadan kaldıracak güce ve kararlığa sahiptir." açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız