SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Artık Sıcak Yemek Var, Hem de 3 Çeşit

A- A+ PAYLAŞ

Kamuoyuna, "çözüldükten" sonra yansımıştı, Hekimhan'ın Hasançelebi Kasabası'ndaki bir memleket manzarası.. Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, yağışlı ve soğuk bir günde öğle yemeği için evine giderken, belediyeye ait kamyonun damperinin altında küçük bir kız öğrenci görmüştü.. Başkanı gören kız ürkmüş, elindeki birşeyi de saklamaya çalışması, başkanı kuşkulandırmıştı.. Küçük kızla konuşan başkan, onun, hergün çevre köylerden kasaba merkezindeki okula gelen 60 öğrenciden biri, "taşımalı sisteme" dahil olmadıkları için, devletin taşıyıp doyurmadıklarından biri olduğunu öğrenmişti. Küçük kızın saklamaya çalıştığı ise, öğle yemeği olan, evinden getirdiği yufkaya katık yaptığı bir havuçtan oluşan dürümdü.. Bu manzaradan çok etkilenen, "uykum kaçtı" diyen başkan, konuyu ilçe kaymakamı Tülay Baydar'a açarak çözüm için ilk adımları atarken, diğer yandan "Bir Öğrenci de Siz Doyurun" başlığıyla hazırladığı duygulu bir mektupta bu durumu yardım edebileceklere iletmiş, destek istemişti. Çok kısa sürede sağlanan destekle 60 öğrencinin yemek sorunu çözülmüştü.. Bu olay, "Başkan Amca'ya Mektup" başlıklı bir haberle, malatyahaber'den duyurulmuştu..

...

Haberin malatyahaber.com'da yeralmasının ardından bazı basın organları da konuya ilgi duydular, haberlerle gündeme taşıdılar.

İhlas Haber Ajansı da, Yusuf Çavdar imzasıyla, Hasançelebi'deki durumu, ilçe kaymakamı ve kasaba belediye başkanının da yeraldığı fotoğraflar eşliğinde aşağıdaki şekilde haberleştirdi:

"..Malatya'nın Hekimhan İlçesi Hasançelebi Beldesi'nde, civar köylerden okumaya gelen öğrencilerin yemek problemi çözüme kavuştu. Kaymakamlık ve vatandaşların desteğiyle öğrencilere yönelik belediye binasında aşevi kuruldu.

Hasançelebi Belde Belediyesi’ne okumaya gelen öğrenciler sıcak yemeğe kavuştu. Köylerden geldikleri için öğlen saatlerinde yemek yeme imkanı bulamayan öğrencilerin sorununa Hasançelebi Belde Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım çözüm buldu. Hekimhan Kaymakamlığı ile hayırsever vatandaşlara mektup yazan Yıldırım, öğrencilere aşevi kurulması için destek istedi..

Başkan Yıldırım’ın girişimleri olumlu sonuç verdi. Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar ile vatandaşların desteğiyle 60 öğrenci için aşevi kurulmasına karar verildi. Belediye binasında bulunan boş bir salonda oluşturulan aşevinden öğrencilere sıcak yemek dağıtımına başlandı.

İlk gün yemek dağıtımına katılan Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar, öğrencilerin sorunlarına duyarlı olan Belediye Başkanı Yıldırım’a teşekkür etti. Baydar, “Belediye başkanımız güzel bir yer tahsis etmiş. Biz de orada öğrencilerle beraber yemek yedik, çok da memnun olduk. Bu aşevine yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Köylerden okumak için beldeye gelen öğrencilerin sorunlarına duyarsız kalamayacaklarını belirten Hasançelebi Belde Belediye Başkanı Şerif Yıldırım ise "Çocukların sorunlarının çözümü için kaymakamlığa, hayırsever vatandaşlara mektup yazdık. Talebimiz karşılıksız kalmadı, kaymakamlık ve vatandaşlar el ele vererek 60 çocuğumuzun yemek sorununu çözüme kavuşturduk. Çocuklara iyi bir gelecek hazırlamanın temel şartı sağlıklı bir yaşam için gerekli olan düzenli beslenme ve iyi bir eğitimdir” diye konuştu.

Devlet vatandaş işbirliği ile Hasançalebi Belde Belediyesi binasında oluşturulan yemekhaneye gelen 60 öğrenci sıcak yemeklerini Kaymakam Tülay Baydar’ın elinden aldılar.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız