SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Sizlerin Elinde"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, peyzaj kursuna katılıp belge almaya hak kazanan 20 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çetin Bozkurt, Tarım Müdürlüğü konu sorumluları ile kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ali Selvi, “Peyzaj Kursunu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüz ortaklaşa gerçekleştirdi. Müdürlüğümüzün amacı hayvansal ve bitkisel üretimdeki verim ve kaliteyi artırmanın yanı sıra peyzaja önem vererek aynı zamanda çevreyi de düzenlemek ve güzelleştirmektir. Son dönemde Malatya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün çok önemli peyzaj çalışmalarına imza attığına, bu anlamda Malatya’nın her geçen gün güzelleştiğine, yeşilliğinin arttığına, yapılan bu projeler sayesinde kent halkının oksijeni bol ortamlarda piknik ve yürüyüş yaptığına şahit oluyoruz. İlimizde yapılan Orduzu Göleti’nin de bulunduğu Pınarbaşı’nda tabiat parkı kurulması, il merkezinde yapılan birçok park ve diğer peyzaj uygulamaları dikkat çekmektedir.

Teoride almış olduğunuz peyzaj kursunu pratiğe dönüştürerek uygulamaya geçtiğinizde ne kadar doğru bir seçim yaptığınızı anlayacaksınız. Çünkü artık şehirler, siteler ve yeşil alanlar bilinçli peyzaj uygulaması ile değer kazanıyor. Almaya hak kazandığınız bu sertifikalar ileride sizlere iş imkanı da sunacaktır. Günümüzde görselliğin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Daha güzel bir çevre için yaşadığımız ortamları güzelleştirmek artık sizlerin elinde” dedi.

Peyzaj Mimarı Oktay Taner ve Ziraat Mühendisi Akif Canal tarafından 20 kişiye 144 saat eğitim verilmesinin ardından, belge almaya hak kazanan 20 kursiyere sertifikaları törene katılan müdürler tarafından takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız