SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Tahlil Yapmıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Domuz gribi birçok yerde olduğu gibi Malatya'da da günden güne yaygınlaşırken, sağlık ocaklarında domuz gribi aşısı yapılmaya başlandı. Domuz gribi tahlillerinin ise durdurulduğu bildirildi.

Malatya'da bugüne kadar 2 kişinin domuz gribinden hayatını kaybettiği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanırken, domuz gribinden hastanelerde yatanlar konusunda ise açıklama yapılmıyor. Arguvan ilçesinde okullar 4 gün ve Doğanşehir ilçesinde ise 3 gün tatil edilirken, özellikle çocukların domuz gribine yakalanmaması için önlemlerin arttırıldığı vurgulandı.

Bu arada, Fırat Sağlık Ocağı Başhekimi Ümit Keskinkılıç yaptığı açıklamada, "Artık gelen bütün grip vakaları domuz gribi sayıyoruz. Ona göre önlemlerimizi alıyoruz. Sağlık Bakanlığı tahlil yapmayı durdurdu. Özellikle özel hastanelerde yapılan hızlı testler yüzde 80 oranında yanlış sonuç verdiğinden, özel hastanelerde de tahlil yapılması yasaklandı" ifadelerini kullandı.

Keskinkılıç, bugünden itibaren sağlık ocağında domuz gribi aşısı yapılmaya başlandığını kaydetti.

Sağlık ocağına muayeneye gelen hastalar ise, domuz gribi aşısı olma konusunda tereddütlerini dile getirip, "Sayın başbakan aşı olmayacağım diyor, sağlık bakanı aşı olun diyor. Biz de şaşırdık" ifadelerini kullandılar.

Diğer yandan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Arguvan ilçesinde 4 gün ve Doğanşehir'de 3 gün okulların tatil edildiğini hatırlatarak, "Arguvan'da domuz gribinden etkilenen öğrenci sayısı yüzde 26 civarındadır" ifadelerini kullandı.

Bulut, "Merkezdeki okullardaki vaka sayısı, okula gelmeyen öğrencileri tespit bakımından okul müdürleriyle toplantı yaptık. Vaka sayısı artınca bilgi akışı sağlanması konusunda müdürlerle görüştük. Müdürlere konunu önemini anlattık" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız