SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Artık Türkiye de Var

A- A+ PAYLAŞ

Batı Avrupa bölgesinden aday olduğu 2009-2010 BM Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliği seçimlerinde 1’inci turda üçte iki çoğunluğu alarak 151 oyla BMGK’nin üyesi olan Türkiye, dün resmen göreve başladı

Türkiye, dün itibariyle Güvenlik Konseyi toplantılarında söz sahibi oldu. Türkiye’yi temsilen BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin’in katılacağı ilk BMGK toplantısı, dünyada olağanüstü bir gelişme yaşanmaması durumunda 5 Ocak’ta yapılacak.

BM Güvenlik Konseyi’nde 1951-1952, 1954-1955 dönemlerinde ve son olarak da 1961 yılında Polonya ile paylaştığı bir yıllık yarı dönemde yer alan Türkiye, 47 yıldır temsil edilmiyordu. Güvenlik Konseyi, BM’nin en önemli ve kritik kararlarının alındığı mekanizmayı oluşturuyor. Konseyin aldığı kararlar pek çok ülkenin geleceğini belirliyor. Bu nedenle Türkiye’nin Konsey’de temsil edilmesi, ulusal çıkarlar açısından büyük önem taşıyor. BM’nin diğer organları yalnızca öneri kararları alırken, Güvenlik Konseyi’nin karar ve yaptırımları tüm üye ülkeler için bağlayıcı olma özelliği taşıyor. Konsey’in 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra oluşan güç dengelerine göre belirlenen 5 daimi üyesi bulunuyor. Bunlar ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin. 10 koltuk ise geçici üyelere ayrılmış durumda.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız