SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Artık Uzlaşı Devri"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:22:05
A- A+ PAYLAŞ

7 Haziran seçimlerden sonra iş dünyasının yeni hükümetin kurulmasını beklediğini kaydeden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Toplum bu şekilde iradesini ortaya koydu ve koalisyon dedi. Hükümet bir an önce kurulmalı. Beklentimiz bir an önce hükümetin kurulması ve ekonominin birinci öncelik olarak öne çıkması yönünde” dedi.

7 Haziran Genel Seçimleri’nin ardından değerlendirme yapan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, milletin iradesine saygı duyulması gerektiğini, sandıktan çıkan sonucu herkesin çok iyi analiz etmesinin önemli olduğuna vurgu yaptı. İş dünyasının beklenti içinde olduğunu kaydeden Erkoç, hükümetin bir an önce kurulup, ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirtti.

Seçimlerin hiçbir partiye hükümeti tek başına kurma yetkisini vermediğini kaydeden Erkoç, “Toplum bu şekilde iradesini ortaya koydu ve koalisyon dedi. Hükümet bir an önce kurulup, programını açıklayıp ekonomiye odaklanması ve yapısal reformları yerine getirmesi gerekir. Türkiye’nin yapması gereken çok şeyler var. Zaman kaybetmeden bu süreci tamamlamamız lazım. Çünkü artık uzlaşı devri. Ortak akılla hükümeti kurma devri. Türkiye’nin hükümetsiz kalması bir kaosu sürüklemesi doğru olmaz. İş dünyası olarak da beklentimiz bu yönde değil. Beklentimiz bir an önce hükümetin kurulması ve ekonominin birinci öncelik olarak öne çıkması” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ZAMAN KAYBETME LÜKSÜ YOK”

Türkiye’nin ekonomik yapısının sağlam olduğunu belirten Hasan Hüseyin Erkoç, “Bu belirsizliği daha önce iş dünyası biliyordu. Dolar 2 bin 750’lilerdeydi belki bugünde bundan biraz daha aşağılara indi. Türkiye’nin ekonomik yapısı sağlam. Bu noktada bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama Türkiye’nin zaman kaybetme lüksü de yok. Ekonomin öne çıkarılması gerekir, ekonomiye odaklanmamız lazım ve atılması gereken adımların bir an önce atılması gerekiyor. Ülkemiz bu tür sıkıntıları geçmiş yıllarda da yaşadı. Türkiye bu belirsizliği atlatacak güçtedir. İş dünyasının kanaati de bu yönde. Yaptığım görüşmelerde yaptığım analizlerde bu ortaya çıkıyor. İş dünyasının karamsar olmasına gerek yok” ifadelerini kullandı.

“DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya mitingde kayısı üreticilerine verdiği sözü değerlendiren Başkan Erkoç, “Malatya ticaretinde ve ekonomisinde kayısıya bağlı olarak bir daralma söz konusu. Bu yıl kısmen ürünümüz var. Üreticilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında da atılması gereken adımlar atılır. Malatya için kayısı önemli bir kaynaktır. Çünkü gelir dağılımını dengeleyen bir üründür. Özellikle küçük, orta ölçekli esnaflarımızın ve üreticilerimizin mağdur edilmemeleri gerekiyor. Bu noktada programlarını yapmaları gerekir. Hakikaten Türkiye’deki en büyük sıkıntıyı üreticilerimiz ve küçük, orta ölçekli esnaflarımız çekmektedir. Devlette devamlılık esastır. Devlet bir sözü verdiyse o sözü yerine getirir. Seçimden önce Sayın Başbakanın üreticilere böyle bir sözü olmuştu. Bizler de bunun takipçisi oluruz. İnşallah devlet verdiği sözün arkasında durur” diye konuştu.

“İŞ DÜNYASI SEÇİM ATMOSFERİNDEN KURTULMAK İSTİYOR”

Türkiye’nin son 14 ay içerisinde 3 farklı seçim geçirdiğini hatırlatan Erkoç, açıklamasını şöyle tamamladı:

“İş dünyası, ülke ve halk artık seçim atmosferinden kurtulmak istiyor. Sandıktan çıkan neticeyi de partilerimizin çok iyi analiz edip, çok iyi okumaları ve buradan ders çıkarmaları lazım. Bundan dolayı hiçbir partinin de Türkiye’yi kaosa sürükleyecek, tekrar sıkıntıya sokacak bir adım içerisinde olacağını zannetmiyorum. En kısa zamanda hükümet kurulur diye düşünüyorum. Seçimler her zaman ekonomide bir durgunluk meydana getirir. Ama şunu söyleyebilirim, Türkiye’nin ekonomik alt yapısı geçmiş yıllardaki gibi zayıf değil.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız