SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artık Yeter!..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, seçimin hemen öncesinde fındığa sahip çıkan hükümetin kayısıyı sahipsiz bıraktığını, Milli Eğitim Müdürünü 10 kez görevden almakla, Milli eğitimi yaz-boz tahtasına dönüştürdüğünü belirterek, “Artık Malatya’dan elinizi çekin yeter” dedi.

"YAZIKLAR OLSUN!.."
CHP İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili adayı Mevlüt Aslanoğlu, “2004 yılında kayısı donmuştu. Bu hükümet fındık üreticisine o dönem 250 trilyon vermişti. Bizim de kayısımız dondu. O zaman vermemişlerdi. İlla fındıkçı mı olmak lazım?. Fındığın ağacı mı dondu? Kayısının da bir mevsimlik ağacı dondu, fındığın da. Sadece fındığa verdiler. Günlerce FİSKOBİRLİK’i yok etmeye çalıştılar. Ama şimdi görüyorum ki, bu birliğin yaklaşık 2 katrilyon borcunu silmişler. Toprak Mahsulleri fındık almak için görevlendiriliyor. Şimdide fındık taban fiyatı 5 YTL’nin üzerine fiyat açıklanıyor ve bunun kademeli yükseltileceği konuşuluyor. Ama aynı işlem Kayısı için yapılmıyor. 5 Yıldır kayısı ile ilgilenmeyen bu iktidar Malatya üreticisine üvey evlat muamelesi yapıyor. Ey hükümet fındık neyse kayısıda odur. Geldiğinde kayısı 4 milyon lira idi 1.5 milyona düşürdün. Kayısı üreticisinin hakkını yemeyin. Kayısı festivali yapılıyor, eğlence düzenleniyor. Bunu bırakında köylüyü eğlendirin. Yazıklar olsun.

5 yıldır Malatya kayısısını sadece yiyip giden insanlar, Malatya kayısısı ile ilgilenmeyen insanlar, eğer Türkiye’nin bir başka yerinde bir ürüne bu kadar desteğe veriyorlarsa, Malatya çiftçisi bu hükümete göre yok!..

Başkasına niye veriliyor demiyorum. Fındık üreticisine saygı duyuyorum. Bu hükümet 1 milyar dolar fındıktan Türkiye’ye döviz kaybettirdi. Şimdi seçim süreci gelmiş müdahale ediyor. O zaman kayısı üreticisi nerede? Kayısı üreticisinin hakkını korumak bizim görevimiz. Dünyada yüzde 90 ihraç edilen bir ürün olan kayısıya 5 yıl bakmadınız, kayısı üreticisini mahvettiniz. Eğer aynı şekilde böyle bir uygulamaya getirmezseniz, kayısı üreticisinin günahını ödeyemezsiniz. Malatya’dan haykırıyorum, sayın başbakan. Kayısı üreticisinin hakkını yemeyin. Öncelikle kayısı mevsimi başladığında mutlaka ve mutlaka fındık gibi dünya piyasasında önemli olan kayısıyı da öncelikle düşünmeniz lazım."diye konuştu.

"YAZ BOZ TAHTASINA ÇEVİRDİNİZ.."
Aslanoğlu, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin iki isim arasında sık sık el değiştirmesi, bir müdürün 9. kez gelip, 10. kez görevden alınmasına tepki göstererek, "Böyle bir Milli Eğitim Müdürlüğü'nden nasıl bir eğitim yönetimi beklenir? Malatya'ya kalıcı, çağdaş, demokrat bir milli eğitim müdürü atanmalıdır. Malatya milli eğitimini yaz boz tahtası haline getirdiler. Geliyor, alınıyor, başka yere atanıyor. Böyle şey olur mu? Bakana bir mektup yazdım ve bu duruma artık son verilmesini istedim. Artık yeter." dedi.

Başbakan Tayip Erdoğan’ın son günlerde basında yer alan ve yeni seçilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşacağını açıklamasına da tepki gösteren Mevlüt Aslanoğlu, “ Ve nihayet Başbakan Cumhurbaşkanlığında uzlaşacağını açıklıyor. Şimdiye kadar niye uzlaşmadınız Sayın Başbakan?. Meydanlarda Abdullah Gül’ü seçtirmediniz diye bağırıp durdunuz, mağdurları oynadınız. Bu Türk halkıyla alay etmektir. Önce halktan özür dileyiniz, çünkü onları kandırdınız. Uzlaşmış olsaydınız Cumhurbaşkanı çoktan seçilirdi. Bu açıklamayla Başbakanın bombası patlamıştır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız