SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Artması Gerekiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Dünya Bankası Türkiye Temsilci Yardımcısı Keiko Sato, Malatya Ticaret Borsası'nı (TB) ziyaret etti.

Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey'den çalışmalar hakkında bilgi alan Dünya Bankası Türkiye Temsilci Yardımcısı Keiko Sato, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) Malatya'da kurulmasının yıldönümü nedeniyle Malatya'yı ziyaret ettiğini söyledi.

ABİGEM'in ortaklarından olan Ticaret Borsası'nın ABİGEM ile Küçük ve Orta Büyüklük'deki İşletmeler (KOBİ) hakkında görüşlerinin sorulması üzerine TB Başkan Vekili Gürsel Özbey, "ABİGEM'e verilen iki yıl danışmanlık ve eğitim süresi az. Daha entegre olmadan süre doluyor. Danışmanlık ve eğitim süresi uzatılmalıdır" dedi.

KOBİ'lerin ise, akıl yerine para istediklerini belirten Gürsel Özbay, "Dünyada yaşanan global krizle birlikte KOBİ'ler, Dünya Bankası kanalıyla verilen kredilerin arttırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullanarak, AB fonlarının sürdürülebilir olması gerektiğini vurguladı.

Dünya Bankası Türkiye Temsilci Yardımcısı Keiko Sato ise, Halk Bankası kanalıyla Dünya Bankası kredilerinin KOBİ'Lere verildiğini hatırlatıp, "Malatya'dan 3 firma yararlanmış. Bu sayının artması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dünya Bankası Türkiye Temsilci Yardımcısı Keiko Sato'nın Japon olması nedeniyle Japonya'ya ne kadar kayısı ihracatı yapıldığını sordu.

TB Başkan Vekili Gürsel Özbey ise, yılda 2 bin 500 ton dolayında Japonya'ya kayısı ihracatı yapıldığını belirtip, bu rakamın arttırılması için çaba gösterildiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız