SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arttırılan" Cezaya Onay

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da katıldığı kına gecesinde başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Begüm Kartal'ın katili için verilen 20 yıl hapis cezası kesinleşti.

Galatasaray Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Begüm Kartal , Battalgazi ilçesi Adagören köyünde, 28 Ağustos 2005 tarihinde bir bahçede yapılan arkadaşının kına gecesinde açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Begüm Kartal'ın katili olarak Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Osman Ulu'ya ilk kararda 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Bu karar ceza üst sınırdan verilmediği gerekçesiyle Yargıtay 1.Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Yerel mahkeme ilk kararında direnince dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda görüşüldü. Yargıtay Ceza Genel Kurulu cezanın üst sınırdan verilmesi gerektiğine ilişkin Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin kararı doğrultusunda hüküm kurulmasına karar verdi. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 Ocak 2011 tarihinde yapılan duruşmada Sanık Osman Ulu'nun cezası üst sınır olan 20 yıla çıkartıldı. Kararın açıklanması esnasında sırtını mahkeme heyetine dönen katil zanlısı Osman Ulu'ya verilen cezanın Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce onaylandığı öğrenildi.

'OCAK AYINDA TAHLİYE EDİLMİŞTİ'

Osman Ulu, 5 yıllık tutukluluk süresini dolması nedeniyle 5 Ocak 2011 günü Malatya E Tipi Cezaevi'nden tahliye edilmişti. Cezanın kesinleşmesi nedeniyle, Osman Ulu’nun tekrar yakalanarak cezaevine gönderilmesi için mahkeme tarafından kararın infaz savcılığına gönderdiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız