SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Aş Karıştı, İş Karıştı!''

A- A+ PAYLAŞ

TRT 2 televizyonu için çekilen "Güneşin İzinde" adlı programın Malatya bölümünün 26 Eylül Cumartesi günü yayınlanacağı bildirildi.

Cumartesi günü saat 17.05'de yayına girecek olan programla ilgili yapımcılar şu bilgiyi verdiler:

"Ressam binbir düşü ve güzelliği içine sığdıran yol haritasının peşinde, yeni bir şehrin masalını dinlemek üzere yollarda yine. Yol haritası bizi Anadolunun yeniden keşfedilmeye hazır eşsiz topraklarından birine götürüyor bu hafta. Geçmişinde binlerce yıllık tarihi zenginliği barındırarak efsanelere ve mitolojik hikayelere ev sahipliği yapmış, Anadolu’nun en güzel şehirlerinden birinde, Malatya'dayız.

Seyahatlerimizin temelini oluşturan el sanatlarına yöneliyoruz bir kez daha. Şehir Merkezi'nde bulunan Bakırcılar Çarşısı sihirli dokusuyla geçmiş yüzyılların kokusunu taşıyor.

İnönü üniversitesinde geleneksel el sanatları bölümü kurulmuş. Geleneksel sanatlarımızı korumayı, unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş, teknolojinin içerisinde kaybolmuş teknik ve sanatsal özelliklerini yaşatmayı amaçlamayan bölümde Geleneksel Sanatlarımızın önemini daha geniş kitlelere yayarak, Malatya ve çevresinde yaşayanlara tanıtımını yapmak ve bölge gençlerinin Geleneksel Türk Sanatları konusunda yüksek eğitim yapmasını teşvik etmek için çalışmalar sürdürülüyor.

Malatya diyince kayısı geliyor akla hemen… Malatya'nın sarı gelini kayısı... Çeşitlerine göre sarıdan turuncuya değişen, çocuk yanağı sertliğinde, kadifemsi tüylü derisiyle enfes bir meyvedir kayısı. Kayısının hikayesi Güneşin İzinde Malatya bölümünde.

Malatya mutfağı Güneşin İzinde’de tanıtılıyor. Malatya mutfağı, güneydoğunun en zenginlerinden ve bu güne kadar bozulmadan gelmiş olan mutfağıdır ve bir çok geleneksel değeri gibi dimdik hayattadır.

Güneşin İzinde projesinin önemli bölümlerinden biri olan 81 il, 81 sanatçı, 81 sergi projesinin Malatya ayağını sakın kaçırmayın. Güzel Sanatlar Fakültesi Adnan Saygun konferans salonunda gerçekleşen söyleşiyle başlayan bölüm, Ahmet Güneştekin ve İbrahim Çiftçioğlu’nun resim sergisiyle devam ediyor.

Çocuklarla resmin yanı sıra birçok el sanatı ve geleneğin tanıtıldığı Güneşin İzinde Malatya bölümü, şehrin eşsiz doğal güzellikleriyle devam ediyor. Rengi, sesi, ağaçları, dağları, yolları ile bir yaşam alanından çok, hem yaşayan hem de yaşatan bir yer Malatya... Malatya’ya ait Aş Karıştı İş Karıştı efsanesiyle devam eden bölümü sakın kaçırmayın.

Güneşin İzinde Herhafta Cumartesi Günleri Saat: 17.05’te TRT2’de…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız