SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşağı Fırat Havzası Turizme Kazandırılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:42:25
Aşağı Fırat Havzası Turizme Kazandırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Aşağı Fırat Havzası” olarak adlandırılan Fırat Nehri üzerinde yer alan tarihi yerleşke ve köyleri turizme kazandırmak için harekete geçti. 

Rumkale ile Zeugma/Belkıs Harabeleri arasındaki Fırat Nehri üzerinde bir takım incelemelerde bulunan Şahin, Aşağı Fırat Havzası’nın bir Tuna Nehir kadar önemli olduğunu vurgu yaptı. Yıllardır Fırat Nehri’nin bölgeden geçtiğini ve turizm amaçlı çalışmaların değerlendirilmediğini ifade eden Şahin, artık Fırat Nehri üzerinde yer alan tarihi köy ve beldelerin turizme kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

Zeugma, Rumkale, Kamışlı, Gümüşgün Köyü, Aşağı Çardak Köyü, Erenköy aksında devam eden ve “Aşağı Fırat Havzası” olarak bilinen bölgelerde incelemelerde bulunan Fatma Şahin, bölgede önemli turizm beklentilerinin olduğunu, bu beklentiler için çalışmalara başladıklarını söyledi.

"NEHİR TURİZMİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Bölgedeki köyleri ekip arkadaşları ile birlikte gezen Şahin, burada vatandaşlardan gelen talep ve önerileri de dinledi. Bölgenin turizme kazandırılması üzerinde çalışmalara başladıklarını ve konunun uzmanları ile görüşüp projeyi biran önce hayata geçireceklerini işaret eden Şahin, “Bölgenin turizme kazandırılması ve canlandırılması için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız. Bölge, turizm açısından ve bizim açımızdan önem arz ediyor” dedi.

Turizmin getirisine ve çeşitliliğine dikkat çeken Şahin, su turizmi ile “Nehir Turizmi” kavramlarını birleştirip Aşağı Fırat Havzasını da bu kavrama dahil etmek istediklerini kaydetti. Bu bölgedeki projenin hayata geçmesi durumunda Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa ve Adıyaman’ın da projeden istifade edeceğini dikkat çeken Fatma Şahin, bölgenin canlanması için nehir turizmini önemsediklerini vurguladı.

Şahin’in incelemelerinde, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu ile yetkililer, Nizip Belediyesi yetkilileri, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ve yetkililer yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız