SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aşağıdaki' Kayısıyı Don Vurdu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:28:29
'Aşağıdaki' Kayısıyı Don Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düşük rakımlı bazı bölgelerde, ağaçların çiçeklendiği kayısı bahçelerinde kısmı don olayı yaşandığı bildirilirken, yaşanan don olayının küçük çapta olduğu ve çukur kısımlarda bulunan kayısı bahçelerinde yaşandığı kaydedildi.

Malatya’da Cumartesi'ni Pazar’a bağlayan gece, merkez, Yazıhan, Battalgazi'nin yanı sıra Akçadağ'ın düşük rakımlı bölgelerindeki kayısı bahçelerinde kısmi don olayı yaşandığı belirtildi.

TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, kendilerine don olayı bilgisinin geldiğini belirterek, Yazıhan ve Battalgazi bölgesinde özellikle çukur alanlarda bulunan kayısı bahçelerinde küçük çapta don olayının yaşandığı şeklinde sözlü ihbarların geldiğini belirtti.

Büyük çapta bir problemin olmadığını, yaşanan don olayının ova kesiminde erken çiçek açan ve çukur alanlarda bulunan kayısı bahçelerinde yaşandığını aktaran Kadak, üreticilere 1-2 gün beklemelerini ve ondan sonra don ihbarında bulunmalarını istediklerini kaydetti.

TARSİM Bölge Müdürü Kadak, yaşanan don olayının kısmi ve küçük çapta olduğunu, yapılacak don ihbarlarının ardından başlatılacak inceleme çalışmalarından sonra durumun netleşeceğini ifade etti.

FOTOĞRAF: Merkez Dilek ve Yazıhan Bölgesi'ndeki  bahçelerde Pazar günü çekildi. (Coşkun KURT)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız