SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ASALA'dan Tehdit

A- A+ PAYLAŞ

Yurtdışında 34 Türk diplomatını şehit eden Ermeni terör örgütü Asala, Türkiye’nin Tiflis (Gürcistan) Büyükelçiliği’ne gönderdiği mektupla Büyükelçi Levent Murat Burhan’ı ölümle tehdit etti.Tehdidin sözde Ermeni soykırımı iddiaların yıl dönümü olan 24 Nisan öncesine denk gelmesi de dikkat çekti.

Asala’nın Tiflis dışında bazı Avrupa ülkelerindeki Türk büyükelçilik ve başkonsolosluklarına da benzer tehdit mektubu gönderdiği öğrenildi. Tehdit mektubunda örgütün geçmiş dönemde Türk diplomatları hedef alan suikastları hatırlatılarak, Türkiye’nin Dağlık Karabağ konusunda Azerbaycan’ı desteklemeye devam etmesi halinde bu listeye Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi’nin de ekleneceği belirtildi.

Erivan’la ilişkiyi yürüten merkez
Asala’nın öncelikli tehdit ettiği Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği Ankara ile Erivan arasında bir süreden beri dondurulmuş yakınlaşma sürecinde önemli rol oynayan merkezlerden birisi. Türkiye, Ermenistan ile gayri resmi ilişkisini Tiflis Büyükelçiliği üzerinden yürütüyor.

Dışişleri Bakanlığı ile MİT’in yaptığı araştırma ve incelemeler sonucu tehdit mektubunun ciddi olduğu anlaşıldı. Bundan dolayı özellikle Ermeni diasporasının yoğunlukta olduğu ülkeler başta olmak üzere Türkiye’nin dış temsilciliklerindeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Bazı ülkeler de bilgilendirilerek Türk diplomatlar için daha sıkı önlem alınması istendi. Asala son olarak 4 Temmuz 1994’de Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Haluk Sipahioğlu’nu şehit etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız