SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asansör Alarmı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:45:36
Asansör Alarmı
A- A+ PAYLAŞ

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla gündeme gelen asansörlerin güvenilirliği ve denetimi konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 1 yıl önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. 

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberleştirdiği Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün görev ve sorumluluk alanındaki asansörler konusunda Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın aylık yayını Anahtar Dergisi'nin 2013 Nisan ve Kasım ayı sayılarında asansörlerin güvenilirliği ve denetimiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yer almıştı. Dergide 2012 yılında ürünlerinde "güvensizlik" tespiti yapılan sanayi üreticilerine toplam 863 bin 61 lira idari para cezası uygulandığı açıklanmış, en çok idari para cezası uygulanan ürün grubunun ise asansörler olduğu belirtilmişti.

DENETLENEN HER BİN ÜRÜNDEN YAKLAŞIK 98'İ UYGUNSUZ

Yine aynı istatistiğe göre 2013 yılının ilk 9 ayında toplam 50 bin 192 farklı modelde sanayi ürünü denetlendi, bunlardan 4 bin 945'i "uygunsuz" bulundu. 223 farklı ürün teste gönderilirken, 22 farklı marka ve model hakkında toplatma kararı verildi. 2 bin 59 üründeki uygunsuzluğun düzeltilmesi için süre verildi ve tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin toplam 1 milyon 161 bin 712 TL idari para cezası uygulandı.

En çok denetlenen ürün grubunun elektrikli ekipmanlar olduğu belirtilen dergide, uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grupları yüzde 29,93 ile asansörler, yüzde 21,18 ile aeresol kaplar ve yüzde 16,80 ile makineler olduğu belirtildi. En çok idari para cezası uygulanan ürün gruplarının ise 661 bin 624 TL ile asansörler, 230 bin 909 TL ile elektrikli ekipmanlar, 63 bin 976 TL ile taşınabilir basınçlı ekipmanlar olduğu kaydedildi.

Asansörler, elektrikli ekipmanlar, makineler, otomotiv, sivil kullanım amaçlı patlayıcılar, taşınabilir basınçlı ekipmanlar gibi pek çok ürün gruplarında il müdürlüklerinde ve merkez teşkilatında görevlendirilen toplam 630 denetçi, ihbar ve şikayet kaynaklı programlı olarak denetimler gerçekleştiriyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız