SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asansör Firmalarına Uyarı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:51:53
Asansör Firmalarına Uyarı
A- A+ PAYLAŞ

Asansörlerle ilgili denetim yapmak isteyen ve A Tipi Muayene Belgesi’ne sahip firmaların 7 Haziran 2013 tarihine kadar Malatya Belediyesi’ne müracaat etmeleri istendi.

Konuyla ilgili olarak Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

"2011 tarihinde çıkan bir yönetmelikle her asansörün yıllık kontrolünün A Tipi Muayene Kuruluşuna yaptırılacağı belirtilmiştir.

İlgili yasa gereği, A tipi muayene kuruluşu ile Belediyemiz arasında imzalanacak görevlendirme sözleşmesi ile hizmet süresi bir yılı doldurmuş olan asansörlerin yıllık kontrol işi uygun görülen A Tipi muayene kuruluşuna verilecektir.

Belediyemiz tarafından uygun görülen A tipi muayene kuruluşu ile hizmet sözleşmesi imzalanarak,  asansörlerin yıllık kontrol işlemi yine A tipi muayene kuruluşuna verilecek yetki ile gerçekleştirilecektir.

A Tipi muayene kuruluşu yetki belgesine sahip firmalar, firma tanıtım dosyaları ile birlikte 07.06.2013 tarihine kadar Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir.

FİRMA TANITIM DOSYASINDA BULUNULMASI GEREKEN EVRAKLAR:

1-           A Tipi Muayene Kuruluşu yeterlilik belgesi

2-           Kuruluşun sahip olduğu akreditasyon kapsamı

3-           Periyodik kontrol ve muayene kurallarını kapsayacak şekilde düzenlenen mesleki sorumluluk sigorta evrakları

4-           Kuruluş bünyesinde tam zamanlı olarak çalıştırdığı muayene şefi ve muayene personel sayısı ve personele ait bilgi ve belgeler

5-           Periyodik kontrol ücretini bildirir belge

6-           Periyodik kontrolde kullanmak üzere hazır halde tutulan teçhizatın genel durumunu belirtir belgeler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız