SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asayiş İçin Yeni Merkez

A- A+ PAYLAŞ
Çevreyolundaki Arapgir eski garajının bulunduğu alana yapılması düşünülen 'Yeni Asayiş Kompleksi Projesi'ne kısa bir süre içerisinde başlanacağı ve projenin toplam maliyetinin 6.5 Milyon TL olduğu öğrenildi. Komplekste,  Asayiş, Çocuk, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürlükleri ile polis merkezi, toplantı ve konferans salonu kısımları bulunacak. 4 bin 687 metrekare arsaya yapılacak kompleksin toplam kapalı alanının ise 9300 metrekare olacağı belirtildi. Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin, hizmetlerinin daha da geliştirilmesi için 10 ayrı projenin de hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. 
 
LABORATUVAR DA OLACAK
 
Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Asayiş Şube Müdürü Turan Odabaş, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan basın toplantısında yeni projelerle ilgili bilgiler aktardılar. Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, burada  yaptığı konuşmada, Arapgir Eksi Garajı'nın bulunduğu yere yapılması düşünülen Asayiş Kopleksi'nin tamamlanmasıyla, kent merkezinde bulunan üç polis merkezinin bu binaya taşınacağını söyledi. Böylece tek merkezden hizmetin yürütüleceğini ifade eden Kahya, kompleksin içinde laboratuvarın da kurulacağını sözlerine ekledi. 
 
BİR YERDE TOPLANACAK
 
Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, komleksin tamamlanmasıyla buraya taşınacak polis merkezlerinin yerine ise asayişin en yoğun olduğu dört bölgeye 'Kütük Ev' yapılacağını ve bu bölgelerde polisin sürekli bulunacağını belirtti. 
 
KASIM'DA TEMELİ ATILABİLİR
 
Basın mensuplarının emniyet müdürlüğünün yeni hizmet binasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, ihalenin gerçekleştirildiğini ancak Kamu İhale Kurumu’na ihaleye katılanlarca yapılan itirazların neticelenmemesi sebebiyle yapımına başlanamadığını söyledi. Kahya, bu konunun kısa sürede çözümlenmesinin ardından Kasım ayı içerisinde yeni hizmet binasının temelinin atılabileceğini ifade etti. 
 
"SUÇ YÖNTEMLERİ KARMAŞIK HALE GELMİŞTİR"
 
Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, projelerle ilgili şu bilgileri de aktardı; " İçinde bulunduğumuz çağda, bilim ve teknikteki baş döndürücü ilerlemeler, bir taraftan yaşamımızı kolaşlaştırırken diğer taraftan da suç işlenirken teknolojinin kullanımını artırmış, suç işleme yöntemlerini daha da karmaşık hale getirmiştir. Suçun önlenmesi ve suç oluştuktan sonra şüphelilerin yakalanmasında güncel gelişmelere  paralel olarak araç gereç, elektronik cihazlar ve teknik malzemelerin kullanımına olan ihtiyaç sürekli artmaktadır." dedi. 
 
"ÖNEMLİ ORANDA GÖÇ ALMAKTADIR" 
 
Malatya, demografik ve ekonomik özellikleri, coğrafi konumu sebebiyle bölgenin en gelişmiş şehirlerinden biridir diyen Kahya, " İlimiz civar iller ile ilçe ve köylerinden önemli oranda göç almaktadır. Bu da beraberinde şehirleşme  ve sosyal alanlarda  yeni sorunlar getirmektedir. Sorunların çözümünde siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması, halkın güvenlik ihtiyacının teknolojik ilerlemelerle paralel, Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesi önemli bir yer tutmaktadır. Hazırlanan projelerin amacı Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş olayları ile mücadele kapasiteni artırarak daha huzurlu Malatya'yı birlikte oluşturmak ve geleceğe güvenle bakabilmektir. " dedi. 
 
Kompleks içerisinde, kaçak yollarla Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu kişilerin, sınır dışı edilene kadar geçen sürede barınmak için kullanacakları alanında olduğu öğrenildi. 
 
AMAÇ GÜVEN ORTAMINI ÜST SEVİYELERE ÇIKARMAK
 
Toplantıda söz alan Asayiş Şube Müdürü Turan Odabaş, amaçlarının Malatya’nın mevcut güven ortamının daha da üst seviyelere çıkarmak olduğunu, bu kapsamda da yeni projeleri yaşama geçirmek istediklerini söyledi.
 
Hazırlanan projeler şöyle : ‘ Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’, ‘Bilişim Suçları İle Etkin Mücadele Projesi’, ‘Motorize Ekipleri GPS İle Yönetme -Yönlendirme Projesi’, ‘Yunus Timleri Geliştirme Projesi’, ‘Asayiş Ekipler Amirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi’, ‘Mobil Polis Merkezi Projesi’, ‘Asayiş Olayları Görsel Takip Merkezi Projesi’, ‘Olay Yeri Ortak Operasyon Projesi’, ‘ Sürekli Eğitim Merkezi Projesi’ ve ‘Hırsızlık Olaylarına Karşı İşyerleri Otomasyon ve Denetim Projesi’ 
 
Bu projeler için toplam maliyetin 920 Bin TL olacağı tahmin ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız