SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asayiş'in Yerine Otopark Kararı!

0
Güncellendi - 2017-06-21 02:43:07
Asayiş'in Yerine Otopark Kararı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Şire Pazarı civarında bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü binasının yıkılıp yerine otopark yapılmasını kararlaştırdı. Aralarında Kasap ve Şire Pazarının yanı sıra yemeniciler, manifaturacılar, hububatçılar gibi yüzlerce esnafın bulunduğu Akpınar Bölgesindeki trafik karmaşıklığını önlemeye yönelik süreci başlatan Büyükşehir Belediye Meclisi, Asayiş Şube Müdürlüğü hizmet binasının yerine otopark yapılmasına ilişkin maddeyi oybirliği ile kabul etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nın ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda saat 16.30’da yapılan toplantıya Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlık etti. Meclis toplantısında ilk olarak 14 Haziran 2017 tarihinde yapılan toplantının karar özeti okunarak kabul edildi.

Karara bağlanan gündem maddeleri:

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Yeşiltepe ve Konak Mahallelerinde bulunan 15 adet taşınmazın satışı,Kongre Kültür Merkezi yanında bulunan Kerpiç Evlerin güvenliği için 6 güvenlik görevlisinin alımı,Toplu Ulaşım araçlarının Bayramın 1. Günü ücretsiz hizmet vermesi, Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Konak Mahallesindeki bir taşınmazın 5 yıllığına kiraya verilmesi, Mevcut planda Konut+ticaret fonksiyonunda kalan İlyas Mahallesi 5480 19 ve 11 numaralı parsellerin konut fonksiyonundan çıkarılarak tamamen ticari fonksiyona dönüştürülmesi, Mevcut planda okul yapımı için eğitim alanı olarak ayrılan Çamurlu Mahallesi 4690 Ada2 Nolu parsele, Valiliğin “Bakımevi” yapılması, sosyal tesis alanına dönüştürülmesi, Akçadağ Çatyol Mahallesi 1294,1303, 1304 ve 1305 nolu parsellere yenilenebilir enerji tesisi alanı fonksiyonu verilmesi, Kuluncak İlçesinde bulunan mera vasıflı parsellerin tahsis amacının değişikliği, Mevcut planda ikiz nizam 3 kat olan Yeşiltepe Mahallesi 3 parselin ayrık nizam 3 kat olarak değiştirilmesi, Yaka Mahallesi 179 ada 32 nolu parsele Kamu Hizmet Alanı fonksiyonu verilmesi, Yeşilyurt Belediyesi 2017 Mali Yılı Bütçesine 62 milyon 270 bin lira ek ödenek verilmesi, Mevcut planda konut alanında kalan İnönü Mahallesi 4844 ada 19 ve 11 nolu parsellere “Ticaret+konut” fonksiyonu verilmesi, gibi maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyam için (6 yıl önce)
    2.üniversite ile ilgili bir haber yok haftalardır.Biran önce temeli atılırsa MALATYA mız için her açıdan iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    son yılların en doğru kararı verilmiş.orası için alınabilecek en iyi karar olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Bilim merkezi yapılacaktı ne oldu o iş! 2. Üniversite vardı. Nerdeyse 2019 a geldik yine bi seçim malzemesi olmasın!!
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmir Beko (6 yıl önce)
    Umarız dediğiniz gibi olur otopark yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (6 yıl önce)
    Tekelin yerine ve Eski Maliyenin yukarısı,oradaki binada yıkılıp katlı otopark yapılacaktı. Ne oldu tekelin yeri AVM. diğer yer ise sahsa verildi otopark oldu. Yarın Allah ın huzurunda nasıl hesap vereceksiniz. o yüzden inanmıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eren (6 yıl önce)
    Yaparsanız helal olsun ama yine bi peşkeş meselesi ise yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat tasoguz (6 yıl önce)
    İnşallah dedikleri gibi otopark yaparlar... Daha önce tekel binasının yerine 7 katlı otopark yapacaklardı ama alışveriş merkezi yapmışlar.
    0
    0
    Yanıtla